Aproape 55 de metri cubi de material lemnos, fără proveniență legală, în valoare de 13.200 de lei, au fost confiscați faptic sau valoric, de polițiștii bihoreni în acțiune.

„Miercuri, 30 august a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică - Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bihor, alături de reprezentanți ai Gărzii Forestiere Oradea, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice”, se arată într-un comunicat al IPJ Bihor.

Astfel, în urma unui control efectuat, polițiștii au constatat că, în perioada 1 martie - 30 august 2023, un bărbat de 43 de ani, din comuna Sâniob, în calitate de transportator autorizat, ar fi efectuat 14 transporturi de material lemnos, în cadrul cărora ar fi transportat, cu o autoutilitară, în total, 49,78 metri cubi de lemne de foc, de diferite specii, fără proveniență legală.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică a celor 49,78 metri cubi de lemne de foc, în valoare de 11.700 de lei.

De asemenea, pe raza localității Petid, polițiștii aceluiaşi Serviciu l-au depistat în trafic pe reprezentantul unei societăți comerciale cu sediul în județul Arad, în timp ce transporta, cu un autocamion cu semiremorcă, 22,91 metri cubi de lemn rotund, specia gorun, având un plus de 5 metri cubi de material lemnos față de cantitatea înscrisă în avizul de transport.

„În consecință, societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 171/2010, iar cei 5 metri cubi de material lemnos, care constituiau surplus, în valoare de 1.500 de lei, au fost confiscați și predați în custodia Ocolului Silvic Tinca”, se arată în documentul citat.