MADR: În domeniul irigaţiilor, un nou ajutor de minimis pentru fermieri
Valoarea totală a sprijinului financiar care se acordă unui beneficiar pe perioada de aplicare a prevederilor prezentei hotărâri nu depăşeşte echivalentul în lei a sumei de 200.000 euro, respectiv suma de 900.000 lei, pentru fiecare beneficiar.
Potrivit Proiectului de act normativ, schema are ca scop acordarea de ajutoare de minimis întreprinderilor unice, respectiv organizațiilor utilizatorilor de apă pentru irigații și/sau federaților de organizații ale utilizatorilor de apă pentru irigații, care aplică irigații pe suprafețe agricole aflate în amenajări de irigații in campaniile de irigatii 2017, 2018 si 2019, pentru compensarea costurilor cu serviciile prestate de către Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare sau de către alți prestatori de acest tip de servicii, respectiv pentru energia electrică consumată și apa pentru irigații livrată până la stațiile de punere sub presiune ale beneficiarilor.
În ceea ce priveşte condiţiile cumulative de eligibilitate, beneficiarii trebuie: să deţină facturi pentru contravaloarea energiei electrice, respectiv a apei pentru irigații, emise de către Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), prin filialele sale teritoriale, sau de către alți prestatori de acest tip de servicii; să facă dovada existenței unui cont cu destinație specială deschis la Trezoreria Statului, care va fi utilizat numai pentru plata facturilor emise de către Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, sau de către alți prestatori de acest tip de servicii, precum și a unui Contract de mandat de debitare directă încheiat cu Trezoreria Statului; să nu datoreze dobânzi și penalități de întârziere la plată pentru neachitarea din culpa proprie a facturilor în termenul scadent al obligațiilor de plată emise de către Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, sau de către alți prestatori de acest tip de servicii.
Valoarea sprijinului financiar acordat prin schema de ajutor de minimis se exprima sub forma unui grant, potrivit art. 3 alin. (6) din Regulamentul de minimis. De asemenea, valoarea totala a sprijinului financiar pentru fiecare beneficiar, nu depaseste echivalentul in lei a sumei de 200.000 euro pe durata celor trei exercitii financiare, respectiv suma de 900.000 lei. Pe parcursul perioadei de aplicare a schemei, sprijinul financiar se determină, calculează şi acordă fiecărui beneficiar al schemei de ajutor de minimis, în tranşe sau o singură dată, până la concurenţa valorii totale de 900.000 lei, în funcţie de factura/facturile pentru energie electrică şi apă pentru irigaţii emise de către ANIF, sau de către alţi prestatori de acest tip de servicii.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.