Microfinanţarea, soluţia pentru afacerile la început de drum
Accesul la finanţare este una dintre problemele actuale care afectează atât întreprinzătorii, cât şi persoanele fizice. Înfiinţat cu scopul de a credita afacerile mici, sectorul de microfinanţare este în ascensiune în ultimii ani şi reprezintă o alternativă viabilă la creditele bancare.
Datele unui studiu extern al Evers & Jung pentru Comisia Europeană, corelat cu raportul acesteia din urmă, de la începutul anului trecut, arată că segmentul microfinanţării din România a crescut cu 20%, iar portofoliul de credite a însumat aproape 2,3 miliarde de lei. Pe fondul înăspririi condiţiilor de finanţare, din cauza prelungirii crizei creditelor pentru mediul de afaceri şi a condiţiilor stricte ale băncilor, în special pentru micii întreprinzători, microfinanţarea a devenit o alternativă din ce în ce mai bună pentru antreprenori. Microfinanţarea este o soluţie menită să relanseze piaţa de creditare din România şi să redreseze piaţa muncii prin crearea de noi locuri de muncă. Un alt avantaj al microcreditării este acela că instituţiile de microfinanţare oferă îndrumare şi consiliere, pentru a ajuta noile firme să se dezvolte.
Avantajele actorilor din microfinanţare sunt rapiditatea de analiză a dosarului, reducerea numărului de acte, flexibilitatea graficului de rambursare şi sprijinirea antreprenorilor la început de drum.
Raportul Comisiei Europene, completat de studiul extern al Evers & Jung, indică existenţa unei cereri de microcredite în Europa, estimată la circa 2,7 miliarde de euro.
Acestea sunt motivele pentru care Comisia Europeană susţine programele naţionale de microfinanţare prin intermediul unor instrumente financiare, cel mai recent fiind Progress Microfinance. Instrumentul de microfinanţare Progress este administrat de Fondul European de Investiţii, funcţionând prin furnizori de microcredite de la nivel naţional.
Vitas IFN România este una dintre instituţiile de microcreditare, care recent a încheiat un parteneriat cu Fondul European de Investiţii, în ideea sprijinirii antreprenorilor la început de drum. Pe lângă finanţarea rapidă, transparenţa şi consilierea oferită, Vitas IFN oferă acum întreprinzătorilor şansa de a câştiga 20.000 lei nerambursabili pentru începerea sau dezvoltarea unei afaceri. Antreprenorii albaiuleni au şansa de a-şi înscrie planul de afaceri în concursul „Declarația de Independență, lansat de Vitas IFN, direct pe site-ul Vitas IFN sau prin e-mail, la adresa concurs@vitasromania.ro. Planul de afaceri, transmis în format Word, PDF sau JPEG, cu un cuprins detaliat în 3-10 pagini, poate fi înscris până la data de 15 martie.
Astfel, Vitas IFN vine atât în sprijinul antreprenorilor beneficiari ai unei afaceri, cu ambiții de dezvoltare, cât și a antreprenorilor în devenire, a celor care au o idee, un plan de afaceri fezabil și realist, însă sursele de finanțare nu le sunt la îndemână.
Vitas IFN este o instituţie nebancară de microfinanţare, activă pe piaţa din centrul şi vestul României de peste 18 ani. Misiunea Vitas IFN este de a oferi produse şi servicii financiare care să răspundă nevoilor clienţilor şi de a susţine dezvoltarea personală, a afacerii şi a comunităţii în care trăiesc.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.