Noi prevederi ale Codului Fiscal: modificări privind recalcularea plăţilor anticipate
În domeniul impozitului pe profit, măsura fiscală se referă la prelungirea perioadei de limitare a deductibilităţii cheltuielilor privind combustibilul, până la data de 31 decembrie 2011.
Impozitarea directă
În domeniul impozitului pe profit, măsura fiscală se referă la prelungirea perioadei de limitare a deductibilităţii cheltuielilor privind combustibilul, până la data de 31 decembrie 2011. Totodată, în perioada 1 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2011 inclusiv, nu sunt cheltuieli deductibile cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului. Excepţie fac vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii: vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, paza şi protecţie, curierat, transport de personal la, şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de ageni de recrutare a forţei de muncă; vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi; vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activităţii de instruire în cadrul scolilor de şoferi.
Depunerea declaraţiei informative
Modificările aduse Codului Fiscal reglementează reclacularea, de către unitatea fiscală competentă, a plăţilor anticipate stabilite în contul impozitului anual datorat, pentru veniturile din activităţi independente şi/sau veniturile din activităţi agricole în cazul în care în cursul anului fiscal contribuabilii îşi întrerup temporar activitatea sau îşi încetează activitatea, în urma înştiinţării de către contribuabil a unităţii fiscale competente, în termen de 15 zile de la data producerii evenimentului. În cazul în care plătitorii de venituri din pensii nu au calculat, reţinut şi virat impozitul aferent veniturilor realizate de persoanele cu handicap grav sau accentuat în perioada de aplicare a prevederilor Legii nr. 22/2010 - respectiv 7 martie 2010 - 13 mai 2010, inclusiv, plătitorii de astfel de venituri sunt obligaţi să depună la organul fiscal competent o declaraţie informativă privind veniturile plătite în vederea stabilirii impozitului pentru fiecare dintre contribuabilii respectivi. Impozitul datorat, se calculează potrivit Cap.VI "Venituri din pensii", de către unitatea fiscală competentă prin decizie de impunere.
Ordonanţa de Urgenţă care modifică Codul Fiscal începând cu 1 ianuarie 2011 a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr.891/30 decembrie 2010
Comentarii
Nu există nici un comentariu.