Comisia Europeană a aprobat miercuri o listă cu menţiunile nutriţionale şi de sănătate care pot fi înscrise pe ambalajele produselor alimentare, producătorii din domeniu având la dispoziţie şase luni să-şi adapteze practicile la noile cerinţe.

Lista celor 222 de menţiuni nutriţionale şi de sănătate va fi folosită pe întregul teritoriu al Uniunii Europene şi ar trebui să contribuie la o mai bună informare a consumatorilor. Astfel, menţiuni precum importanţa calciului pentru sănătatea osoasă sau cea a vitaminei C pentru sistemul imunitar vor putea fi găsite doar pe ambalajele produsele care au cu adevărat astfel de proprietăţi. Începând din luna decembrie a acestui an, toate menţiunile din afara acestei liste vor fi interzise. Menţiunile vor fi înscrise într-un registru - o bază de date interactivă care va putea fi consultată pe pagina de internet a Comisiei Europene. Lista le oferă totodată producătorilor din domeniul alimentar clarificări juridice asupra menţiunilor nutriţionale şi de sănătate pe care le pot folosi sau nu.