Parcare nouă în locul Pieței Nufărul

Pentru a compensa lipsa de parcări în zonă, mai ales că multe au fost desființate odată cu noua linie de tramvai, iar cele care vor fi amenajate nu vor fi suficiente, Primăria va mai construi o parcare în locul actualei Piețe Nufărul. Anunțul a fost făcut de primarul Florin Birta, ieri, în cadrul unei conferințe de presă. Noua piața va costa în jur de 26,5 milioane de lei și va avea un spațiu comercial la parter. „Pe perioada construirii noii parcări, piața va fi desființată, iar comercianții, mutați în celelalte piețe”, a spus edilul, care a mai adăugat că noua piața va avea 335 de locuri din care 4 pentru persoanele cu dizabilităţi şi 6 pentru maşinile electrice.

 

Salarii mai mari la Primăria Oradea

Salariile funcționarilor din Primăria Oradea vor crește, de la 1 ianuarie cu 10-17%, ca urmare a creșterii salariului minim. „Vom echilibra salariile personalului de execuție cu cele de la Consiliul Județean Bihor. Astfel, personalul de execuție din Primărie va avea un salariu mărit cu 16-17%, în timp ce salariile personalului de conducere vor crește cu 10%”, a spus primarul Florin Birta. Împreună cu voucherele de vacanță, salariul întregului personal al primăriei va fi de 13,2% din veniturile proprii ale instituției. 

 

Se va amenaja și malul stâng al Crișului, în zona Sinagogii Sion

De curând, Primăria a probat indicatorii tehnico-economici pentru piațeta pietonală de deasupra parcării subterane din strada Independenței și dorește ca, odată cu construirea ei, să fie amenajat și malul stâng al Crișului, între Podul Ladislau și Podul Intelectualilor. Valoarea proiectului se ridică la 10,5 milioane de lei. „După ce marți, 21 decembrie, vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici în Ședința de Consiliu, cel mai târziu în luna ianuarie, atât piațeta de deasupra parcării, cât și amenajarea malului stâng vor fi scoase la licitație pentru proiectare și execuție, astfel încât sper ca la finalul anului viitor toată această zonă din Piața Independenței să fie reabilitată”, a spus primarul Florin Birta. Malul nou amenajat va fi o continuare a promenadei care începe la Podul Centenarului și se oprește la Podul Ladislau.