Zeci de proiecte complexe au fost analizate de specialiștii Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) în ședința de săptămâna trecută. Printre proiectele dezbătute s-a numărat construirea unei clădiri de panificație în cartierul Nufărul, precum și un imobil cu cabinete medicale pe strada Călărașilor.

Firma Gi and KO Impex SRL a solicitat aviz arhitect-șef pentru Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) privind construirea unei unități de mică producție cu desfășurare directă în domeniul panificației pe strada Nufărului, număr cadastral 205311, în vecinătatea supermarketului Kaufland.

Prin proiect se propune construirea unei clădiri în regim de înălțime Parter + 2 Etaje, cu destinația de mică producție de panificație și patiserie la parter, pizzerie și cofetărie la etajul 1 și birouri la etajul 2. Clădirea va avea o suprafață construită de aproximativ 600 metri pătrați și o suprafață desfășurată de aproape 1.800 metri pătrați. Se propun a fi amenajate 29 de locuri de parcare, aferente funcțiunilor, în incintă.

„Documentația va parcurge etapele normale de consultare a populației, urmând ca după promovarea în Consiliul Local să revină cu volumetriile propuse la faza de autorizare. Comisia a agreat ultima variantă volumetrică, la faza de PUD”, a punctat viceprimarul Marcel Dragoș.

 

Cabinete stomatologice pe strada Călărașilor

O persoană fizică a solicitat aviz arhitect-șef pentru construire imobil cu destinația cabinete medicale (stomatologice) pe strada Călărașilor, nr. 13, din Oradea.

Se propune o clădire cu regim de înălțime P+M, suprafața amplasamentului fiind de aproximativ 500 metri pătrați. Se vor asigura minimum 4 locuri de parcare în incinta imobilului.

„Documentația se referă la un imobil care se află în zona de construcție protejată și din acest motiv a fost necesară elaborarea unei documentații de tip PUD. Pentru această documentație se impune și avizul Comisiei Zonale de Monumente Istorice”, a precizat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.