În ședința Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare a Teritoriului de săptămâna trecută, au fost dicutate mai multe proiecte, printre care propunerea de construire a unui imobil de locuinţe pe strada Iuliu Maniu, repectiv cea privind construirea unei hale logistice pe Calea Borşului.

Firma Smart Total a solicitat aviz de oportunitate pentru construire imobil de locuințe colective cu spațiu comercial la parter pe str. Iuliu Maniu, nr. 7.

„Având în vederea că investiția vizează zona centrală, care este supusă unor reglementări speciale, comisia a solicitat elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu, urmând ca investitorul să revină în CMUAT pentru a-l prezenta. Astfel, comisia a recomandat un studiu mai aprofundat al fațadei, în concordanță cu clădirea din vecinătate, respectiv Liceul Greco-Catolic, realizat în stil neoromânesc. Proiectul propune un imobil cu 7 apartamente, care va asigura în incinta sa tot atâtea locuri de parcare” , a precizat viceprimarul Arina Moș.

În ceea ce privește regimul de înălțime, construcția va avea P+2E+mansardă - partea dintre stradă și P+2E - partea dinspre curte, care va fi lipită de Liceul Greco-Catolic.

Tot în cadrul ședinței CMUAT, o persoană fizică a solicitat aviz arhitectului-şef pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ), în vederea desfășurării unor activități economice industriale și construirea unei hale logistice pe terenul care a generat PUZ, respectiv terenul identificat cu numărul cadastral 170 711 și situat pe Calea Borșului nr. 51 C.

„Zona de studiu a PUZ-ului este delimitată de inelul de legătură între Centura Oradea, Autostrada A3 și drumurile agricole existente, suprafața terenului care a generat PUZ-ul fiind de 5.000 mp. Astfel, hala va fi amplasată în zona fostelor sere, pe parcela care a generat PUZ-ul respectând reglementările stabilite”, a precizat arhitectul-șef al orașului, Radu Fortiș.

Comisia a dat aviz favorabil.

„Prin documentația de urbanism se studiază dezvoltarea rețelei stradale pe întreaga zonă, reglementarea parcelelor cuprinse în zona de studiu și asigurarea de spații verzi de aliniament conform procedurii de urbanizare. Totodată, s-au propus operațiuni cadastrale prin reconfigurarea limitelor cadastrale a terenurilor cuprinse în zona de studiu. Potențialul de dezvoltare al zonei este confirmat de: existenţa căilor de comunicație rutiere și pietonale majore, destinația funcționala actuală a zonei, existenta utilităților și posibilitatea de extindere a rețelelor și modernizare a circulaţiilor auto și pietonale”, menţionează Primăria Oradea.