Lucrările de amenajare a viitorului parc de pe strada Ion Bogdan vor demara săptămâna viitoare. Investiția, în valoare de 3,5 milioane lei, vizează amenajarea unui teren în suprafață de 14.172 mp, situat în spatele terenurilor de tenis.  

Municipiul Oradea a preluat, în luna ianuarie, din administrarea Autorităţii Naţionale Fitosanitare în domeniul public al oraşului, prin Hotărâre de Guvern, unul dintre terenurile ce fac obiectul investiţiei, teren în suprafaţă de 6.000 mp. În cursul lunii martie au fost dezafectate construcțiile existente pe amplasament, constând în magazie de pesticide, şopron metalic, garaj și chioșc metalic, astfel încât să poată fi amenajat parcul. Potrivit Primăriei Oradea, lucrările vor demara luni, 13 aprilie. Intervențiile propuse vizează asigurarea circulației pietonale, accesul bicicliştilor pe pista de biciclete şi amenajarea unui scuar, toate acestea fiind situate între strada Gh. Pituţ şi parcarea auto existentă, cu acces din strada Ion Bogdan. Aleile pietonale cu lățimea de 1,5 m și în suprafață de 1.674,56 mp vor fi realizate din mixturi asfaltice și vor fi utilate cu mobilier urban. Pista de biciclete, cu o lățime de 2 m și o suprafață totală de 652 mp, va fi realizată pe direcția est-vest la trotuarul străzii Gh. Pituţ și pe direcția nord-sud a parcului. „În zona pinilor existenți în partea de nord-est a parcului se va amenaja o zonă de loisir, finisată cu piatră/zgură. Aleile și platformele din dale, lespezi de piatră în suprafață de 638 mp  sunt situate în zona pavilionului la nivelul pajiștii, făcând trecerea treptat către circulația pietonală, respectiv pista de biciclete care o traversează. În partea  centrală a parcului, între pajiştea din nordul amplasamentului și locul de joacă pentru copii, s-a prevăzut o pergolă din lemn. În ceea ce privește locul de joacă, acesta va fi finisat cu covor de cauciuc în suprafață de 612 mp și va fi dotat cu echipamente de joacă, diferențiate pe categorii de vârstă. Zona verde în suprafață de 9.751,93 mp va fi gazonată și vor fi plantați 185 arbori ornamentali, din speciile: mesteacăn, tei, mai multe varietăți de arțar, ce completează fondul valoros de arbori menținut pe amplasament”, precizează municipalitatea.

Lucrările de amenajare a coridorului verde din strada Ion Bogdan au fost atribuite prin licitație firmei SC Saminstal SRL pentru suma de 3.514.360 lei, având o durată de execuție de 10 luni.

Pe de altă parte, în această perioadă continuă lucrările la parcul din Cartierul Veteranilor, începute la sfârșitul lunii februarie. „Până la această dată au fost instalate bordurile ce delimitează suprafețele aferente coridorului verde și a fost montată conducta principală din sistemul de irigaţie, racordurile urmând să fie finalizate până la sfârșitul săptămânii. Lucrările imediat următoare vizează pregătirea fundațiilor aferente montării stâlpilor de iluminat și pregătirea terenului în vederea plantării arborilor ornamentali”, a menționat Primăria Oradea.

Lucrările la obiectivul „Amenajare coridor verde str. Coriolan Pop – Cartierul Veteranilor” sunt realizate tot de firma SC Saminstal SRL. Investiția prevede amenajarea parcului din strada Coriolan Pop, care se intersectează cu încă trei străzi: str. General Eremia Grigorescu, str. Nicolae Firu și str. Radu Enescu.