Consilierii locali au aprobat parteneriatul de implementare dintre Primăria Oradea și Compania Națională de Infrastructură Rutieră (CNAIR) pentru drumurile colectoare și pasajul viitorului Centru de Transport Intermodal.

Proiectul „Construire drumuri colectoare și pasaj pentru Centrul de Transport Intermodal din Oradea” va fi realizat prin Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR) și are o valoare de aproximativ 50 de milioane de lei.

„După o discuție avută cu ministrul Marcel Boloș, am fost informat că în PNRR se vor finanța 20 de pasaje rutiere. Am luat legătura cu reprezentanți din cadrul Ministerul Transporturilor pentru a le prezenta proiectul pasajului de pe șoseaua Borșului, pe care-l avem într-o fază avansată, respectiv în procedura de licitație pentru execuție. Ne încadrăm în această axă pe PNRR. Se va pune mult accentul pe maturitatea proiectelor, noi având unul aproape de finalizarea procedurii de licitație. Avem șanse ca un proiect de aproximativ 50 de milioane de lei să nu mai fie finanțat din bugetul local”, a precizat primarul Florin Birta.

În perioada următoare se vor face toate demersurile pentru depunerea spre finanțare în parteneriat cu CNAIR, fiind în evaluare trei oferte. Prima a fost depusă de Porr Construct - ofertant unic, având ca subcontractanți pe Ritmoteh și Energotransconsult. A doua este cea a asocierii formate din Procons Group - lider de asociere, Freyrom - asociat 1, Constructii Erbasu - asociat 2, având ca subcontractanți Leko Construct, Ritmoteh și Drumuri Orasenești ia a treia ofertă este a asocierii formată din Ssab-Ag - lider de asociere și Hydrostroy - asociat, având ca subcontractanți pe Electroaxa, Gazinstal Energy și Aca Zoork Project.

Proiectul prevede trei mari obiective: un pasaj peste sensul giratoriu, în zona parcului industrial, amplasat pe DN1, cu o lungime de 1.043 de metri, un drum colector cu o lungime de 2.220 m, care se va intersecta cu drumul de legătură Centura Oradea - Autostrada A3 Biharia-Borș și un drum de acces, lung de 665 de metri, care va începe din intersecția cu drumul colector și va ajunge până la viitorul acces în Centrul de Transport Intermodal. Durata de execuție a pasajului și a drumurilor colectoare este de 16 luni.