Specialiștii Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului au analizat și în ședința de săptămâna trecută o serie de proiecte, printre care se numără amenajarea unei clădiri administrative în curtea Filarmonicii Oradea.

 

O clădire din curtea Filarmonicii Oradea urmează să fie finisată și refuncționalizată, astfel încât la finalul lucrărilor aceasta să deservească activitățile culturale desfășurate de Filarmonica Oradea.

„Clădirea este deja construită, dar nu este finisată și nu are încă o funcțiune. Astfel, Consiliul Județean a solicitat aviz Arhitect Șef pentru amenajarea acestei clădiri administrative în incinta Filarmonicii Oradea”, precizează Primăria Oradea.

Prin proiect se propun modificări și finisaje în vederea funcționalizării spațiului prin amenajarea unei săli de repetiții, a unei săli de studiu, spații de depozitare costume și grupuri sanitare. Clădirea are regim de înălțime P+E+M, o suprafață desfășurată de 603 mp și o suprafață construită de 204 mp.

Totodată, prin proiect se propune refacerea faţadei clădirii, care în acest moment nu este tencuită, termoizolarea acesteia, modificări de goluri și schimbarea învelitorii cu ţiglă ceramică.