Consiliul Judeţean Bihor a anunţat că, în urma evaluării ofertelor depuse în cadrul licitației pentru proiectarea și execuția Inelului Rutier Metropolitan, a fost desemnat câștigătorul pentru Lotul 2.

Constructorul cu cea mai bună ofertă este firma Porr Construct. Valoarea ofertei câștigătoare este 81.688.374,45 lei, fără TVA.

Inelul rutier metropolitan va avea o lungime de 17 kilometri și va fi prevăzut cu o bandă pe fiecare sens de circulație. Execuția lucrărilor va fi realizată pe două loturi. Primul tronson are o lungime de 9 kilometri și este cuprins între Nojorid și viaductul care va fi construit peste DN76, la ieșirea din Băile Felix. Cel de-al doilea sector de drum, de 8 kilometri, pornește de la acest viaduct și ajunge în Oșorhei, ocolind localitățile Băile 1 Mai și Cheriu.

În cadrul licitației postate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, pentru Lotul 1 au fost depuse 7 oferte, iar pentru Lotul 2, 6 oferte. Procedura de atribuire pentru Lotul 1 se află în etapa de evaluare financiară, urmând desemnarea unui constructor.

Obiectivul de investiții „Inel Rutier Metropolitan Oradea - Lot 1: km 0+000 - 9+055 și Lotul 2: km 9+055 - 17+017” va fi finanțat prin Programul Național „Anghel Saligny”, din alocările pentru Municipiul Oradea și Consiliul Județean Bihor. Contribuția guvernamentală va reprezenta 80% din valoarea totală a investiției, iar 20% reprezintă contribuția Consiliului Județean Bihor și a Primăriei Oradea.

Pentru realizarea acestei investiții, Consiliul Județean Bihor a încheiat protocoale de colaborare cu Primăria Municipiului Oradea și primăriile comunelor Oșorhei, Sânmartin și Nojorid.