Consiliul Județean Bihor a aprobat marţi, 27 aprilie, un protocol de colaborare cu primăriile Biharia și Paleu pentru realizarea unui drum județean nou de legătură între cele două localități.

Traseul noului drum pornește din zona sălii de sport din localitatea Paleu, continuă de-a lungul văii Cosmo și iese în viitoarea centură a localității Biharia, printr-o girație amenajată la intersecția cu strada Viilor. Șoseaua va avea o lungime de 3,2 kilometri și va fi prevăzută cu două benzi de circulație, câte una pe sens. Lățimea carosabilului va fi de șase metri, la care se adaugă acostamentele de doi metri.

„Până în luna iulie ne propunem să finalizăm documentația tehnică a noului drum. Acesta va fi executat în paralel cu lucrările de la centura localității Biharia, în cursul anului viitor. Noul drum va asigura o legătură mai bună a comunei Paleu cu autostrada Transilvania, prin nodul rutier de la ieșirea din Biharia spre Satu Mare. De asemenea, accesul din zona de nord a județului, spre Oradea, se va putea face pe această rută nouă. De-a lungul drumului se va amenaja o pistă de biciclete. Aceasta va fi legată la ambele capete de pista de lângă drumul expres din Episcopia, legături paralele cu drumul național și cu cel județean. Mulțumesc primăriilor din Biharia și Paleu pentru sprijinul acordat acestui proiect”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Prin protocolul de colaborare încheiat cu cele două primării, Consiliul Județean Bihor se angajează, ca lider de parteneriat, să elaboreze studiul de fezabilitate și să sprijine partenerii în obținerea avizelor, acordurilor sau a autorizațiilor necesare pentru întocmirea documentației prealabile studiului de fezabilitate.

Primăriile Biharia și Paleu vor pune la dispoziția Consiliului Județean documentațiile necesare până la 1 septembrie 2021.