Breteaua rutieră va fi realizată în Cartierul Episcopia, în proximitatea drumului național DN 19, relația Satu-Mare.

Primarul Florin Birta a prezentat în cadrul conferinței de presă susținute pe data de 28 octombrie, proiectul de hotărâre prin care se supun aprobării Consiliului Local studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici și coridorul de expropriere aferent lucrării de utilitate publică de interes local „Drum de legătură între str. Santăului și Matei Corvin”.

Acest drum va fi realizat în Cartierul Episcopia, în proximitatea drumului național DN 19, relația Satu-Mare, care se va racorda în sensul giratoriu din str. Santăului în obiectivul nou de investiție reprezentat de „Legătură centura Oradea (girație Sântandrei) – Autostrada A3 (Biharia)” și va face legătura acesteia cu str. Matei Corvin.

„Am avut anumite discuții cu vechea conducere a Consiliului Județean pentru a asigura un acces din str. Santăului la Stația de tratare mecano-biologică de la Eco Bihor, pentru că singurul acces în acest moment se face pe str. Matei Corvin. Totodată, acest drum va face legătura cu cei care vor coborî de pe drumul de legătură al orașului Oradea cu autostrada Transilvania, inclusiv cei care vin din zona continuării drumului expres de lângă Magazinul Remarkt, pentru că acea porțiune de la supermarketul Remarkt până la str. Santăului va intra practic în proiectul drumului de legătură dintre Oradea și autostrada Transilvania”, a precizat primarul Florin Birta.

Valoarea totală a investiției este de 4.899.753 lei (inclusiv TVA), iar durata estimată a execuției este de 5 luni. Lungimea drumului va fi de 1 km, având două benzi de circulație, câte o bandă pe sens. Investiția va cuprinde și lucrări la canalizarea pluvială, dar și lucrări de realizare a iluminatului public aferent zonei.