Lucrările de modernizare a drumului județean dintre localitățile Tășad - Poiana Tășad - Copăcel - Serghiș sunt aproape de finalizare.

Miercuri, 11 august, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, însoţit de colegi de la Direcția Tehnică din cadrul CJ, proiectant, firma responsabilă de lucrări și dirigintele de șantier, a fost în teren pentru a inspecta lucrările. În zilele următoare se va realiza recepția acestora.

„Drumul, cu o lungime de 19,8 kilometri, este prevăzut cu două benzi de circulație, câte una pe sens, lățimea părții carosabile fiind de 6 metri. La aceasta se adaugă acostamentele, cu lățime de 0,5 și 0,75 metri. Drumul a fost refăcut complet pe o porțiune de 4,95 de kilometri din lungimea totală, iar pe restul tronsoanelor s-a asfaltat”, precizează CJ Bihor.

Pe traseul șoselei județene modernizate se regăsesc trei poduri. Constructorul a demolat și reconstruit două dintre acestea, ambele cu o lungime de câte 10 metri. Pentru al treilea pod au fost efectuate lucrări de reparații. Lucrările au presupus construirea a 25 de podețe noi, pentru preluarea tuturor apelor pluviale de pe drum și dirijarea lor către văile existente din preajma amplasamentului.

Proiectul „Modernizare DJ767 B din DN76 Tășad - Copăcel - Serghiș - DJ767” este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 1), lucrările fiind executate de Drumuri Bihor. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 31 ianuarie 2020, iar valoarea contractului este de 18.903.527,99 lei, cu TVA inclus.