Consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici și coridorul de expropriere aferente lucrării de utilitate publică de interes local „Amenajare parc în zona Grigore Moisil și Ion Irimescu din municipiul Oradea”.

„Amplasamentul studiat, în suprafață de 3.230 mp, este situat în intravilanul municipiului Oradea, în cartierul Nufărul, zona străzilor Grigore Moisil și Ion Irimescu, unde, momentan, există un spațiu de parcare neamenajat. Pe terenul respectiv, vegetația este crescută spontan și haotic, având o stare necorespunzătoare din punct de vedere calitativ, și nu există construcții”, precizează Primăria Oradea.

Prin proiect se propune creșterea atractivității spațiului studiat prin amenajarea peisagistică a acestuia cu funcțiuni de recreere și odihnă, de socializare, cu spațiu de joacă pentru copii și activități dinamice de exterior de tipul: fotbal, baschet, handbal.

Valoarea totală a investiției este 3.194.324,49 lei, inclusiv TVA, finanțarea urmând să se facă din bugetul local sau din alte surse de finanțare legal constituite.

Durata estimată de execuție a obiectivului de investiție este de 4 luni.