Pentru execuția lucrărilor de amenajare a unui nou parc situat la intersecția dintre străzile Matei Corvin și Rectorului a fost depusă o singură ofertă, în timp ce pentru modernizarea Parcului Petőfi municipalitatea trebuie să decidă una din cele patru oferte înregistrate.

Deschiderea ofertelor a avut loc luni, 11 aprilie. „Un singur operator economic a depus ofertă pentru lucrările de amenajare a parcului public situat la intersecția străzilor Matei Corvin cu Rectorului. Este vorba despre Dumexim, având subcontractanţi pe Mardion, Proexco și Amper Proiect. Valoarea estimată a contractului este de 874.665,15 lei fără TVA”, a anunţat ieri Primăria Oradea. Pe de altă parte, pentru modernizarea Parcului Petőfi s-au depus oferte de către 4 operatori economici: Construcții Bihor, cu subcontractantul Proexco; Dumexim SRL, cu subcontractanții Leuinvest, Mardion și Proexco; Gavella Com, cu subcontractanții Leuinvest, Prexco, Porfido ed Arte Consortio Stabile, Electrofor şi Begonia; Saminstal - lider de asociere și B&T Arta și Arhitectura SRL - asociat, având ca subcontractant pe Tehno Service. Valoarea estimată este de  8.380.661,27 lei fără TVA.

Ofertele vor fi evaluate în perioada următoare.

Parcul Petőfi va fi modernizat

Lucrările la Parcul Petőfi vizează: amenajarea aleii de tranzit situată la limita sudică a parcului și paralelă cu strada Petőfi Sandor prin asfaltare; amenajarea cu piatră cubică a aleilor principale și cu piatră spartă a celor secundare; reamenajarea locului de joacă pentru copii cu pardoseală din tartan pentru aria de joc și zona de siguranță și gazon pentru restul suprafeței; restaurarea parapeților/zidurilor de sprijin din piatră, a pergolei și zonei cu iaz și a grădinii japoneze prin utilizarea materialelor naturale (piatră); refacerea zidurilor de sprijin și înlocuirea confecției metalice din zona de pergole și amenajarea cu plante cățărătoare şi montarea de bănci cu elemente de tip Smart (wi-fi, posibilitate încărcare telefoane, staţionare biciclete); reamenajarea zonei centrale prin dezafectarea fântânii decorative și pregătirea amplasamentului (asigurare utilități) pentru posibilitatea amplasării unui spaţiu de alimentaţie publică (cafenea).

Amenajările au la bază studiul peisagistic care vizează intervenții pe 11 zone din parc, fără a afecta arborii maturi cu valoare dendrologică şi istorică.

De asemenea, studiul de fezabilitate prevede realizarea iluminatului public și a sistemului de curenţi slabi (necesari pentru montare camere video, wifi), realizarea sistemului de irigație automatizat, montarea mobilierului urban (bănci, coșuri de gunoi, indicatoare de orientare, rastel biciclete), dar și amplasarea unor toalete moderne cu sistem de auto-curățare.

În total, suprafața verde amenajată va fi de 18.079 mp, a aleilor pietonale asfaltate de 849,11 mp, suprafața aleilor pietonale cu piatră cubică 1.794,94 mp, suprafața aleilor pietonale cu piatră spartă 95,18 mp, suprafața de tartan a locului de joacă 318,78 mp, iar suprafața bazinului japonez de 310,93 mp.

Parc nou în Episcopia

Prin acest parc se va realiza un spaţiu urban modern, un loc prielnic pentru odihnă, pentru activităţi de joacă şi activități sportive. Lucrările propuse prin studiul de fezabilitate sunt: alei asfaltate, adiacent zonelor de activități și relaxare propuse; amenajarea unui teren multifuncțional prevăzut cu nocturnă şi împrejmuire; amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii prevăzut cu pardoseală din tartan; mobilier urban; spaţii verzi și plantații de arbori cu diversitate ornamentală (arțar, magnolie, mesteacăn, tei, castan roşu, con decorativ); sistem de irigații pentru zona verde gazonată; sistem de iluminat public în parc. Suprafața verde amenajată va fi de 1.535,45 mp, suprafața de alei asfaltate - 210,21 mp, suprafața loc de joacă - 367,70 mp și terenul multifuncțional de sport - 352,64 mp.