Primăria Oradea a început lucrările la reamenajarea tronsonului de drum din Calea Aradului cuprins între sensul giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Decebal și Casa piraților.

 

Pe această porţiune de drum, care are o lungime de 800 de metri, vor fi executate lucrări de lărgire a carosabilului la patru benzi, refacerea în totalitate a covorului asfaltic, semaforizarea intersecției Calea Aradului cu strada Traian Blajovici și lărgirea la trei benzi a străzii Traian Blajovici la intersecția cu Calea Aradului.

Vor fi realizate, de asemenea, lucrări care vizează înlocuirea stâlpilor de susținere a firului de contact și a stâlpilor de iluminat, cablurile aeriene, atât cele pentru curent cât și cele optice vor fi îngropate în canale tehnice, după modelul Bulevardului Nufărul – Cantemir, iar spațiile dintre șinele de tramvai vor fi înierbate după același model. Va fi lărgită suprafața destinată stației de tramvai, peronul actual fiind mult prea îngust.

„Pe Calea Aradului sunt în acest moment 33 de arbori, 16 dintre aceștia vor fi transplantați în luna martie cu ajutorul unui utilaj adus din Ungaria”, a declarat primarul Florin Birta, precizând că lucrările ar trebui să se încheie până la sfârșitul lunii iunie.