În contexul lucrăilor edilitare din centrul Oradiei, prin care sunt eliminate foarte multe locuri de parcare la sol în favoarea spaţiilor pietonale, municipalitatea se pregăteşte să realizeze mai multe parcări supraetajate.

La următoarea şedinţă de Consiliul Local vor fi puse pe ordinea de zi spre aprobare indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unor noi parcări în zona centrală. Este vorba de parcări supraetajate pe străzile Iosif Vulcan, G. Bariţiu, Braşovului (lângă Magazinul Crişul) şi, în viitor, în spatele clădirii Primăriei Oradea. În această ultimă locaţie urmează să fie demolată o clădire fără valoare istorică, ajungându-se la un acord cu Episcopia romano-catolică, proprietara imobilului.

Pentru parcarea de pe strada Iosif Vulcan municipalitatea trebuie să exproprieze o parte dintr-o clădire pentru a fi demolată, asigurând astfel intrarea în perimetrul imobilului. Parcarea va fi structurată pe patru niveluri intercalate, cu un număr de 145 de locuri de parcare, ieşirea făcându-se tot pe strada Iosif Vuclan. Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 2,5 milioane de euro, iar finalizarea propriu zisă a lucrării, după parcurgerea tuturor paşilor birocratici, se poate încheia într-un an. Filmul de prezentare al proiectului se poate vizualiza aici:
La intrare în parcare vor fi afişate locurile libere, iar la intersecţia străzilor Iosif Vulcan cu Libertăţii va fi amenajat un sens giratoriu. Porţiunea dintre acest sens şi Podul Ferdinand va deveni pietonal, la fel ca strada Aurel Lazăr, unde parcarea supraetajată va avea o ieşire pietonală.

Viceprimarul Mircea Mălan a declarat, într-o conferinţă de presă în care a prezentat proiectul, că în acest moment nu se cunosc cu exactitate condiţiile în care riveranii îşi vor putea parca maşinile proprietate personală, dar se lucrează la un concept integrat care va fi anunţat ulterior.