Constructorii au început luni, 8 iulie, săpăturile la cei 278 de piloți forați care vor forma structura de rezistență a pasajului subteran de la intersecția bulevardului Decebal cu strada T. Vladimirescu.

„Pentru început, se lucrează cu o singură foreză, numărul utilajelor care vor săpa concomitent urmând să crească treptat până la trei, pentru ca toți piloții forați să fie finalizați până la jumătatea lunii viitoare. Cei 278 de piloți vor fi forați la o adâncime între 16 și 20 de metri pentru a constitui structura de rezistență a viitorului pasaj. În pregătirea șantierului, constructorii au deviat rețelele din zonă, au demolat construcțiile din intersecție și au dezafectat terenul pentru începerea lucrărilor. Momentan se lucrează la desfacerea sistemului rutier - cale de tramvai și execuția grinzii de ghidaj pentru piloți”, menţionează Primăria Oradea.

Totodată, pe tronsonul strada S. Bărnuțiu - bulevardul Decebal, sensul giratoriu de la biserica Emanuel, Primăria Oradea realizează lucrări de siguranță a circulației, refacerea covorului asfaltic și a canalizației pentru curenții slabi. La finalizarea lucrărilor, toate cablurile vor fi introduse în subteran, după care se va trece la montarea bordurilor și realizarea de trotuare noi.

Lucrarea „Coridor de mobilitate Tudor Vladimirescu – Meșteșugarilor” este una dintre cele mai importante lucrări efectuate de municipalitate. Prin lărgirea străzii Tudor Vladimirescu la patru benzi de circulație și executarea pasajului denivelat la intersecția cu bulevardul Decebal va fi descongestionat traficul în zonă și va fi sporită siguranța circulației rutiere.

Pasajul rutier va trece pe sub bulevardul Decebal în direcția Tudor Vladimirescu. În cadrul aceleași lucrări va fi rezolvată și problema traversării de către pietoni, care vor putea folosi pasajul subteran pietonal pe sub bulevardul Decebal, prevăzut cu bretele de acces/ieșire.

Lucrările sunt efectuate de către asocierea formată din Freyrom - lider de asociere, Inginerie Drumuri și Poduri - asociat 1, Integrated Road Solutions - asociat 2 și Procons Group - asociat 3, având ca subcontractanți pe Zeco Electronics and Import Export, Cornel & Cornel Topoexim, Crito Prod, Drumuri Orășenești, Arc Geostudies, Mecatron,   Redis, Elmas, Construcții Feroviare Mureș, Smart Mob Construct, Ritmoteh, Aedilis Proiect. Valoarea contractului este de 39.406.505,06 lei fără TVA.