În aceste zile se montează grinzile la pasajul suprateran de pe şoseaua de centură a Oradiei, la intersecţia cu strada Universității.

Miercuri, 11 septembrie, au fost montate toate cele 15 grinzi aferente deschiderii dinspre Cluj a pasajului, iar ieri, 12 noiembrie, au fost montate alte 15 grinzi la deschiderea dinspre Borș, urmând ca până la data de 16 noiembrie să fie montate și ultimele 15 grinzi din partea de mijloc a pasajului. Având în vedere faptul că operaţiunea de montare a grinzilor necesită mare atenție, constructorul a solicitat Comisiei de circulație din cadrul Primăriei Oradea restricții de circulație în zonă.

„Știm că circulația pe centură este în acest moment serios afectată, dar ne dorim prin construcția acestui pasaj fluidizarea traficului, cât și eliminarea unei zone cu potențial serios de accidente. Noi și echipa de construcție vă mulțumim pentru răbdare și susținere”, a menționat primarul Florin Birta.

După montarea celor 45 de grinzi, constructorul va trece la armarea structurii, turnarea stratului de beton şi asfaltarea pasajului.

„Conform contractului, termenul de finalizare a acestui pasaj este aprilie 2021, dar, dacă vremea va fi favorabilă, estimăm împreună cu constructorul că spre final de an se va putea circula deja pe pasaj. În acest moment, conform graficelor, lucrările sunt finalizate în procent de aproximativ 60%”, a declarat primarul Florin Birta.

Lucrările sunt executate de către firma Porr Construct și au demarat în octombrie 2019, valoarea contractului de lucrări fiind de 30.103.485,75 lei (fără TVA).