În perioada 19-21 decembrie, în intervalul orar 9.00-19.00, circulația rutieră va fi închisă pe drumul de legătură dintre cartierul Podgoria şi satul Fughiu.

 

Măsura a fost dispusă pe sectorul cuprins între km 1+643 și km 2+740, sector aflat pe teritoriul Oradiei, pentru a putea fi așternut stratul de uzură din mixtura asfaltică.

Potrivit Asociaţei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea, până mâine, 19 decembrie, pe sectorul care urmează să fie închis temporar se vor executa lucrările premergătoare așternerii stratului de uzură, respectiv poziționarea la cota finală a grătarelor gurilor de scurgere și a capacelor căminelor de vizitare.

Drumul de legătură va avea o lungime de cca 3.600 m (2.740 m pe teritoriul Oradiei și 860 m pe teritoriul comunei Oşorhei). Stadiul fizic realizat este aproximativ 61,3 %, iar termenul de finalizare a lucrărilor este aprilie 2020.

Principalele lucrări în cadrul investiției sunt: realizarea părţii carosabile cu o lățime între 5 m și 6 m încadrată de rigole de acostament și borduri; semnalizarea rutieră și marcaje rutiere; accese la proprietăți; amenajare drumurilor laterale pe o lungime de 15 m; mutare stâlpi; amenajarea a şase stații de autobuz; şanțuri pereate și neprotejate; podețe transversale, la drumurile laterale și accese proprietăți; ridicarea la cotă a capacelor căminelor existente; ziduri de sprijin; trotuare; sistem de colectare și evacuare a apelor pluviale (guri de scurgere, cămine de vizitare, rețea canalizare, puțuri drenante etc); rigole transversale prefabricate și cămine decantoare la drumurile laterale.