Primăria Oradea continuă lucrările de regenerare urbană în cartierul Rogerius. În acest sens, în acord cu Compania Națională de Căi Ferate CFR, municipalitatea va amenaja noi locuri de parcare, accese și spații verzi în zona străzii Milcovului și Martin Andersen Nexo, în urma demolării garajelor existente.

Aproximativ 200 de locuri de parcări de domiciliu vor fi amenajate, începând cu această primăvară, pe străzile Milcovului şi Martin Andersen Nexo, în locul garajelor existente. Acestea vor fi supuse reamenajării prin realizarea de alei de acces, spații verzi și locuri de parcare de domiciliu pentru locuitorii din zonă, inclusiv pentru cei care au deținut garaje.

„Până la sfârșitul lunii martie urmează să fie desființate 150 de garaje aflate pe teren public, urmând ca după eliberarea amplasamentului acestea să fie amenajate, delimitate și numerotate, respectiv să fie atribuite prin asociațiile de proprietari. În acest sens, la finalul săptămânii trecute au fost emise notificări prin care utilizatorii acestor garaje sunt rugați să colaboreze cu municipalitatea orădeană în vederea realizării lucrărilor publice atât de necesare zonei în care locuiesc, solicitându-li-se eliberarea garajelor de orice fel de bunuri, respectiv să își recupereze materialele refolosibile din aceste edificate, până cel târziu la data de 24 februarie. Cheltuielile de demolare și de eliminare a resturilor rezultate se suportă de către municipalitate. Primăria municipiului Oradea dorește să colaboreze bine cu locuitorii din zonă, în scopul creșterii confortului acestora, mulțumindu-le totodată că sunt parteneri în demersul de reamenajarea a zonei”, menţionează Primăria Oradea.