Constructorul a început turnarea stratului de binder pe ultimul tronson al coridorului Nufărul - Cantemir, circulația pe porțiunea respectivă desfăşurându-se pe partea stângă, pe câte o bandă pe sens.

„Premergător acestor lucrări, s-a așternut un strat de geotextil, iar la final se va turna stratul de uzură. Potrivit constructorului, lucrările se vor executa alternativ pe un sens și ulterior pe celălalt sens de circulaţie și nu vor depăși mai mult de jumătate din lăţimea drumului”, precizează municipalitatea orădeană.

Pentru executarea lucrărilor va fi necesară închiderea totală a circulației. Astfel, în etapa 1, se închid cele două benzi de circulație pe sensul de ieșire din Oradea, pe direcția B-dul Cantemir spre str. Nufărului, traficul rutier urmând să se desfășoare pe cele două benzi pe sensul de intrare în Oradea, pe direcția str. Nufărului spre B-dul Cantemir, pe câte o bandă de circulație. În etapa a 2-a se vor închide cele două benzi de circulație pe sensul de intrare în Oradea, pe direcția str. Nufărului spre B-dul Cantemir, iar traficul se va desfășura pe cele două benzi de circulație pe sensul de ieșire din Oradea, pe direcția B-dul Cantemir spre str. Nufărului, pe câte o bandă de circulație pe sens.

În această perioadă se vor executa următoarele lucrări: ridicare a capacelor la cotă, așternere geocompozit, așternere mixtură asfaltică - strat BAD22.4 și așternere mixtură asfaltică - strat MAS16m.

Potrivit anunţului făcut de Primăria Oradea, azi, 24 august, circulația va fi închisă pe str. Morii; mâine, 25 august, circulația va fi închisă pe str. Ciheiului (partea dreaptă proiect); vineri, 26 august, circulația va fi închisă pe str. Ciheiului (partea strângă proiect); luni, 29 august, se închide total circulația pe str. Ciheiului - str. Nufărului; marţi, 30 august - închidere totală a circulației pe str. Constantin Noica - str. Nufărului; miercuri, 31 august - închidere totală a circulației pe str. Grigore Moisil - str. Nufărului; joi, 1 septembrie - închidere totală a circulației pe str. Morii - str. Nufărului.

Lucrările de reabilitare a coridorului Nufărul - Cantemir au început anul trecut dinspre sediul Direcției Agricole (str. Arieșului), avansând către ieșirea din oraș.

În cadrul proiectului, se montează stâlpi inteligenți, astfel tramvaiul va avea acces liber, neîngreunat de circulație și își va putea crește viteza cu până la 30 km/h. Se modernizează peste doi kilometri și jumătate de drum şi peste 6 kilometri de trotuar. În plus, vor fi amenajați peste 2 kilometri de piste pentru biciclişti şi 48.000 de metri pătraţi de spaţiu verde.