Piața Unirii a căpătat o nouă înfățișare după finalizarea lucrărilor de refacere a sistemului de irigații și a peluzelor.

„Realizarea acestor lucrări a fost necesară, deoarece întreținerea scuarurilor cu gazon era constant îngreunată de funcționarea necorespunzătoare a sistemului de irigații, instalat în cea mai mare parte sub pământ. Acesta a fost înlocuit cu un sistem prin aspersiune, ușor de monitorizat și asupra căruia să se poată interveni ori de câte ori ar fi necesar”, anunță municipalitatea orădeană.

Suprafața totală a peluzelor repartizate în cele 10 scuaruri este de 2.170 mp. În mediul urban, gazonul este un important producător de oxigen, acesta absorbind praful și dioxidul de carbon.

Lucrările de refacere a sistemului de irigații și a peluzelor din Piața Unirii au fost realizate de SC Global Serv SRL, valoarea lucrărilor fiind de 360.000 lei. Urmează să fie efectuată recepția lucrărilor. Garanția acestora este de doi ani de zile. Totodată, prestatorul are obligația de a asigura asistența post-execuție (monitorizarea sistemului de irigare și a stării de sănătate a gazonului) pe o perioadă de două luni de la data recepției.