Primăria Oradea, prin Biroul Sisteme Geografice Informaționale (GIS), din cadrul Instituției Arhitectului Șef, a pregătit o hartă electronică interactivă cu zona prioritară extinsă a Centrului Istoric.

 

Prin accesarea hărții se vede delimitată cu roșu limita Ansamblului Urban Centrul Istoric Oradea, cu linie galbenă sunt trasate arterele de circulație, iar hașurate cu diverse culori, potrivit categoriei din care fac parte, se pot vedea toate clădirile cuprinse în Programul Multianual de Reabilitare Fațade. Această hartă prezintă o mare utilitate, prin faptul că înglobează un număr mare de informații referitoare la fiecare clădire cuprinsă în Programul Multianual de Reabilitare Fațade din Ansamblul Urban Centrul Istoric Oradea, informații care pot fi aflate foarte rapid, printr-un simplu click, fără ca cetățeanul să trebuiască să se deplaseze la un anumit ghișeu sau la o instituție.

Actualmente, prin consultarea acestei hărți, orice cetățean poate vizualiza în ce etapă de reabilitare intră un anumit imobil (etapa I sau II) sau în ce grupă valorică este încadrat. Grupele valorice sunt patru: clădiri cu protecție locală, clădiri cu valoare ambientală, monumente istorice și clădiri propuse a fi clasate ca monumente istorice.

În continuare, echipa Biroul Sisteme Geografice Informaționale (GIS) din cadrul Instituției Arhitectului Șef lucrează la această hartă, urmând ca ea să fie populată cu restul informațiilor de interes pentru cetățenii care dețin proprietăți cuprinse în Programul Multianual de Reabilitare Fațade, astfel încât aceștia, printr-un simplu click, să poată afla tot ce îi interesează.

Harta poate fi accesată urmând acest link: https://goo.gl/mHRNrm