Municipalitatea orădeană a început amenajarea unui parc de 1,5 ha pentru locuitorii din Cartierul Tineretului, care va fi dotat cu terenuri de sport multifucționale, nocturnă, loc de joacă, alei asfaltate, zone verzi, mobilier urban și iluminat cu LED.

 

Noul parc va deservi cele aproximativ 300 de locuințe individuale din zonă.

„Proiectul care începe acum să prindă contur a fost votat în cadrul programului de bugetare participativă, fiind finanțat în cadrul acestuia. Înainte de începerea lucrărilor, terenul era neamenajat, cu vegetația crescută spontan. Astfel, investiția este mai mult decât  binevenită pentru locuitorii din Cartierul Tineretului, care nu aveau în apropiere un spațiu de recreere, unde să iasă cu cei mici sau în care să facă mișcare, zona fiind lipsită de facilități de agrement și sport”, a precizat primarul Florin Birta.

Până în prezent au fost executate lucrări de curățare a terenului, s-au realizat  terasamentele, a fost amenajată aleea pietonală + velo prin așternerea fundației de balast natural și beton stabilizat cu ciment și s-au montat bordurile prefabricate de beton la alei și locul de joacă pentru copii.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis de către Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Oradea la finalul lunii februarie, durata de execuție a acestora fiind de patru luni.

Lucrările de amenajare a parcului au fost adjudecate, prin licitație publică, firmei Construcții Bihor, la valoarea de 1.635.824,11 lei fără TVA.

Proiectul se implementează pe o suprafață totală de 15.703 mp, în zona de pădurice situată pe strada George Bacaloglu și vizează amenajarea unui parc cu următoarele facilități: reţea de alei asfaltate în suprafață de 1.365 mp ce asigură circulaţia pietonală, pietonală + velo şi accesul la locurile de joacă pentru copii și terenurile multifuncționale de sport; loc de joacă în suprafață de 603 mp dotat cu leagăne, căsuțe cu turnuri, echipamente multifuncționale (leagăne simple, duble, cu tobogan); terenuri de sport multifuncționale în suprafață totală de 614 mp, prevăzute cu nocturnă; zone verzi plantate cu 132 arbori din speciile stejar, arțar, pruni ornamentali, catalpa; mobilier urban - 37 bănci în zona locurilor de joacă, a terenurilor multifuncționale și perimetral aleilor propuse și 11 coşuri de gunoi; iluminat public prin montarea a 37 de stâlpi și corpuri de iluminat LED pentru iluminarea aleilor și a locului de joacă (Pentru realizarea nocturnei la cele două terenuri de sport se vor monta 16 corpuri de iluminat LED); irigarea suprafețelor verzi prin intermediul celor 6 robineţi subterani cu adaptor de furtun.