Cinci unități de învățământ urmează să fie reabilitate energetic pe bani europeni, prin PNRR. Este vorba despre Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, Colegiul Național „Iosif Vulcan”, Grădinița cu program prelungit nr. 42 și Școala Gimnazială „Oltea Doamna”.

 

Termenul de depunere a ofertelor în cadrul licitației deschise pentru execuția lucrărilor de creștere a eficienței energetice a fost luni, 1 aprilie. În continuare va urma evaluarea ofertelor. 

Valoarea estimată a lucrărilor este de puțin peste 90 de milioane de lei. Pentru cele șase loturi au fost depuse mai multe oferte. Pentru primul lot, „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei la Școala Gimnaziala Nicolae Bălcescu din Municipiul Oradea” – 6 oferte, pentru lotul 2, „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinație de unități de învățământ - Liceul Teoretic Aurel Lazar, str. Avram Iancu, nr. 10” – 5 oferte, pentru lotul 3, „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei la Colegiul Național Iosif Vulcan - str. Decebal nr. 76” – 4 oferte, pentru lotul 4, „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei la Colegiul Național Iosif Vulcan - str. Jean Calvin nr. 3” – 6 oferte, pentru lotul 5, „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei la Grădinița cu program prelungit nr. 42, situată pe str. Salcâmilor nr. 8” – 7 oferte și pentru lotul 6, „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei la Școala Gimnazială Oltea Doamna, str. Parcul Traian nr. 16” – 6 oferte. 

Lucrările care se vor executa la clădiri vor consta în creșterea eficienței energetice, reabilitarea termică a fațadelor, acoperișului și subsolului, înlocuirea tâmplăriei, instalații termice și electrice eficiente din punct de vedere energetic, gestionarea inteligentă a energiei.