Municipalitatea orădeană a lansat achiziția pentru lucrările de reconstrucție a Pieței Cetate. Ofertele pot fi depuse până în data de 5 decembrie, ora 15.00.

Anunțul de participare a fost publicat în data de 30 octombrie și privește execuția lucrărilor privind obiectivul de investiții „Construire centru de antreprenoriat Piața Cetate, reabilitare corp C1 și organizare de șantier”. Valoarea totală a investiției este de 94.516.389,23 lei fără TVA, respectiv 112.474.503,18 lei inclusiv TVA. Proiectul se va realiza în două etape.

„Etapa 1 cuprinde amenajarea și reconstruirea halei C1, care a ars în incendiul din 2020, având o suprafață de 1.770 metri pătrați. Aceasta va cuprinde 21 de module în sectorul de flori, 28 de module în sectorul de lactate și 20 de module în sectorul carne. Totodată, în această etapă va avea loc amenajarea a 50 de locuri de parcare stradale, cu staționare de scurtă durată, plus accesul dinspre Bulevardul Nufărul spre Cantemir. La o distanță de 1,5 metri de zidurile rămase după incendiu, care vor fi păstrate și recondiționate, se va construi noua structură pe profiluri de aluminiu și pereți de sticlă. Pe partea exterioară a sticlei se propune gravura, care conține imaginea tâmplăriei anterioare, originale. Între spațiul dintre zidurile fostei clădiri și peretele cortină, se propune montarea de rigole, pentru a eficientiza curățarea acestui spațiu”, precizează Primăria Oradea.

În etapa a doua, se va realiza o construcție nouă, care va cuprinde o parcare subterană de 161 de locuri, sector de legume-fructe cu 504 mese, sector alimentație publică, sector produse alimentare cu 34 de spații comerciale, sector produse nealimentare cu 152 de module comerciale de 6 metri pătrați, două săli de instruire pentru antreprenori în domeniul comercial agricol și birouri pentru persoanele din administrație, plus alei pietonale, spații verzi și drumuri de acces.