După ce Termoficare Oradea și Compania de Apă au finalizat lucrările la rețeaua de termoficare și canalizare pluvială, Primăria Oradea, prin Direcția Tehnică, a dat ordinul de începere a reabilitării străzii General Traian Moșoiu.

Vineri, 25 august, constructorul a început turnarea stratului de balast stabilizat și montarea bordurilor. Executantul lucrărilor este Porr Construct, iar valoarea lucrărilor se ridică la puțin peste un milion de lei fără TVA. Durată de execuție este de două luni.

Prin acest proiect se propune reabilitarea străzii General Traian Moșoiu între zona intersecției străzilor Iuliu Maniu, Piața Unirii și str. Avram Iancu, până la intersecția străzilor M. Viteazul cu Piața 1 Decembrie.

Strada are lungimea de 326 de m, cu două benzi de circulație în același sens, cu lățimea carosabilului de 7 m, pe partea dreaptă cu parcări de 2,5 m și trotuare de 2 m.

În cadrul reabilitării se va avea în vedere protejarea fundațiilor construcțiilor existente pentru evitarea infiltrațiilor de apă pluvială.

Partea carosabilă se va încadra cu borduri din granit auriu, vor fi amenajate toate accesurile la proprietăți, iar pe partea dreaptă a carosabilului au fost prevăzute 21 de locuri de parcare, dispuse paralel cu axa drumului.

Săptămâna viitoare se va turna primul strat de asfalt pe porțiunea Biserica de Lună - intersecția cu str. M. Viteazul, urmând ca după finalizarea acesteia lucrările de reabilitare să continue pe partea cealaltă a carosabilului.