Circulația rutieră pe strada Oneștilor a fost reluată pe ambele sensuri, începând de duminică, 6 august. Lucrările de înlocuire a conductelor de termoficare, pe tronsonul cuprins între străzile T. Vladimirescu și Barcăului, au fost finalizate. 

 

Lucrările fac parte din cea de-a treia etapă de reabilitare a rețelelor de termoficare, derulată din fonduri europene, tronsonul având o lungime de aproximativ 200 de metri. S-a dorit executarea într-un timp cât mai scurt a acestor lucrări, fiind vorba despre o arteră intens circulată în contextul șantierelor existente în zonă.

Constructorul va trasa marcajele rutiere la începutul acestei săptămâni, avându-se în vedere, totodată, și refacerea zonelor verzi afectate de lucrări.

„Am programat lucrările ce îngreunează circulația în Oradea în perioada vacanței școlare de vară, atunci când traficul este mai scăzut. În acest moment sunt deschise în Oradea mai multe șantiere, ce aduc un disconfort inevitabil, uneori greu de digierat. În același timp, este bine să conștientizăm că toate aceste proiecte edilitare sunt în beneficiul tuturor orădenilor. Confortul adus de aceste investiții se va resimți în anii ce vin”, a menționat primarul Florin Birta.

Etapa III din modernizarea sistemului de termoficare orădean propune reabilitarea unor tronsoane din rețele termice primare și secundare, precum și puncte termice aferente sistemului centralizat de alimentare cu căldură din Oradea.

Lucrările din această etapă au început efectiv în luna mai, iar antreprenorul lucrărilor este asocierea formată din Igna Construct Oradea – lider de asociere, Avril Negrești Oaș – asociat 1, Crito Prod – asociat 2 și Mecatron Timișoara – asociat 3. Valoarea totală al contractului aflat în execuție este de puțin peste 108 milioane de lei.