Miercuri, 13 martie, elevii clasei pregătitoare B, Step by Step, din cadrul Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu, coordonaţi de prof. înv. Maria Brisc şi prof. înv. Luminiţa Abrudan, au sărbătorit primele 100 de zile petrecute pe băncile şcolii, în cadrul unui eveniment festiv.

 

Una dintre cele mai frumoase tradiţii născute în cadrul alternativei Step by Step este sărbătoarea primelor 100 de zile de şcoală, un eveniment dedicat copiiilor din clasele pregătitoare, care are continuitate până în clasa a IV-a. Astfel, din prima zi de şcoală, elevii sunt invitaţi să se gândească la o colecţie care va avea, la finele ciclului de învăţământ primar, nu mai puţin de 700 de obiecte. Provocarea constă în a adăuga colecţiei câte un obiect în fiecare zi petrecută la şcoală. La fiecare 100 de zile de şcoală împlinite, copiii, în cadrul unui eveniment festiv, îşi prezintă colecţiile. Şi pentru ca provocarea să fie cât mai atrăgătoare, elevii sunt încurajaţi ca, alături de părinţii lor, să creeze ceva din obiectele colecţionate.

„Este o tradiţie în alternativa Step by Step să numărăm zilele de şcoală şi să ne oprim paşii cu bucurie la fiecare sută pentru a sărbători împreună cu părinţii valori ca învăţătura, creativitatea, perseverenţa, munca în echipă. Alternativa Step by Step încurajează implicarea părinţilor în procesul educaţional şi promovează astfel valorile familiei şi importanţa timpului de calitate pe care părinţii îl petrec alături de copilul lor”, a spus prof. înv. Maria Brisc.

Elevii clasei pregătitoare B au pregătit colecţii spectaculoase. Din nasturi, scoici, inimoare, steaguri şi bărcuţe au luat viaţă tablouri, căsuţe şi obiecte decorative, fundiţe şi panglici au împodobit rochiţe de bal, o autostradă cu maşini s-a născut din stickere colorale, din beţe s-a născut un copac stilizat, un inorog a prins viaţă cu multă migală şi vederi din toate colţurile lumii au ajuns în Aula Magna a Seminarului Greco-Catolic.

 „Copiii clasei pregătitoare B, aşa cum i-am descoperit pe parcursul celor 100 de zile de şcoală, sunt creativi, dezinvolţi, harnici şi receptivi. Şi aceste calităţi ale lor se reflectă în colecţiile prezentate. Sunt colecţii variate, pline de culoare, în care se regăsesc trăsături din personalitatea lor. O parte dintre aceste colecţii le vom păstra la şcoală o perioadă, ca material didactic”, a mai spus Maria Brisc.

După prezentarea colecţiilor, elevii au continuat sărbătoarea pe tot parcursul zilei de şcoală printr-o serie de activităţi creative, presărate cu surprize şi voie bună.