Acreditat Erasmus+ - Veste bună pentru Colegiul Tehnic „Traian Vuia”
Colegiul Tehnic „Traian Vuia” a obținut acreditarea Erasmus+ pentru domeniul formare profesională. Această acreditare reprezintă un pașaport pentru dezvoltarea organizațională și reprezintă o dovadă a interesului susținut pe care instituția de învățământ orădeană l-a avut de-a lungul anilor vizavi de implicarea în proiecte internaționale.
Astfel, pentru următorii șapte ani, pentru Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea se deschid noi perspective pentru mobilități cu scop de învățare și cooperare în vederea creșterii calității serviciilor educaționale și de formare oferite.
Obținerea acreditării favorizează un acces simplificat la oportunitățile de finanțare în cadrul Acțiunii Cheie 1, în cadrul programului Erasmus+ 2021-2027. Astfel, elevii colegiului vor avea șansa însemnată de a realiza stagii de formare practică într-o țară a Uniunii Europene, atât în domeniul tehnic, cât și în domeniul servicii. Au fost deja implementate cu succes trei proiecte în domeniul VET, la care se mai adaugă unul aflat în derulare. Astfel, un număr de aproape 150 de elevi, înscriși la liceu sau la școala profesională, la specializări precum tehnician de telecomunicații, tehnician în instalații electrice, tehnician mecatronist, electrician exploatare joasă tensiune sau bucătar, tehnician în hotelărie sau tehnician în turism au avut șansa unui stagiu de instruire practică în țări precum Cipru sau Portugalia. Obiectivul major al acestor formări este creșterea calității formării profesionale a elevilor, în vederea unor șanse sporite în carieră și o mai bună angajabilitate.
La Colegiul Tehnic „Traian Vuia” există o tradiție legată de proiectele europene, începută chiar înainte de aderarea României la Uniunea Europeană. Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la momentul în care a apărut prima inițiativă de implicare în stabilirea de parteneriate de colaborare europene și realizarea de proiecte de mobilități, prin atragere de fonduri europene. În cei 20 de ani au fost implementate cu succes patru proiecte în domeniul VET, cu mobilități de formare profesională pentru elevi în țări precum Cipru și Portugalia, patru proiecte de parteneriat strategic pe teme legate de promovarea turistică, teme tehnice (electronică și electrotehnică), antreprenoriat, voluntariat și cetățenie activă, cu țări precum Suedia, Italia, Spania, Turcia, Bulgaria, Lituania, Letonia, Cipru și Polonia și două proiecte care au vizat formarea profesorilor. La acestea se adaugă și colaborările instituționale cu unități de învățământ din Italia sau Spania, în calitate de instituție de primire în vederea unor activități de intermediere sau proiectele eTwinning.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.