Primăvara aceasta, tinerii din EduBiz sunt puși pe treabă... Sâmbătă, 13 martie, aceștia au inițiat o acțiune de ecologizare pe malul Crișului. La eveniment au participat peste 40 de tineri, cărora li s-au alăturat și edubiști din Zalău.

Împărțiți pe echipe pentru a păstra distanțarea fizică, echipaţi cu mănuşi şi dotaţi cu saci menajeri, participanţii la acţiunea de curăţenie au strâns deșeuri pe mal și au toaletat arborii.

„Treabă mai este de făcut în oraș, așa că tinerii sunt pregătiți să continue acțiunile în următoarea perioadă”, spune Teodora Chifor. În 2013, Teodora a creat platforma EduBiz, o școală a vieții unde tinerii talentați din România beneficiază de programe de educație non-formală și leadership.

„EduBiz este locul unde fiecare tânăr are șansa să își descopere potențialul, talentele și să își dezvolte competențe de viață, să se dezvolte personal, profesional, emoțional, social, intelectual, spiritual… Între timp, am crescut și am devenit o comunitate de tineri talentați, implicați, isteți, dornici să contribuim la dezvoltarea comunităților în care trăim, dornici să contribuim la crearea viitorul nostru”, a menționat fondatoarea EduBiz.

Împreună cu tinerii la acțiunea de ecologizare de sâmbătă s-a aflat și Preasfințitul Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea. De asemenea, cot la cot cu echipele de adolescenți a fost și Ionuț Tirla, consilier local și mentor în EduBiz.

„Mulțumim tuturor tinerilor implicați în acțiunea de ecologizare de pe malul Crișului, precum și RER Vest. Haideți și voi să facem bine în comunitate!”, mai transmite Teodora Chifor.