Polițiștii din Bihor, alături de jandarmi, s-au întâlnit cu elevii şi preşcolarii, sâmbătă, înainte de debutul anului școlar, în Orășelul Copiilor din Oradea.

          Astfel, polițiștii de la prevenire, cei rutieri și specialiști criminaliști, alături de jandarmi, au organizat evenimentul „Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început de an școlar?”.

Prin intermediul unor jocuri și concursuri adaptate vârstei participanților, polițiștii le-au prezentat copiilor măsurile de autoprotecție care trebuie adoptate pentru a nu ajunge în postura de victimă, când se află în colectivități, dar și pe drumul spre școală sau spre casă. Totodată, polițiștii i-au sfătuit pe copiii și tinerii implicați în activitățile preventive despre felul în care să interacționeze cu persoanele necunoscute, despre anturaj, despre consecințele consumului de substanțe interzise, despre grupul de prieteni, despre bullying și consecințele acestuia, precum și despre cum să acceseze în siguranță internetul și rețelele de socializare.

În cadrul atelierelor de siguranță rutieră, copiii au învățat de la polițiști principalele reguli de circulație, iar apoi au avut ocazia de a pune în practică ce au învățat, cu sprijinul covorului rutier și a mini indicatoarelor rutiere. Au fost constituite mini patrule rutiere, copiii demonstrând, cu entuziasm, că și-au însușit regulile de circulație și știu să le aplice în mod corect. La eveniment a fost prezent și Laboratorul mobil de siguranță rutieră, în cadrul căruia copiii au vizionat filme cu mesaje preventive, realizate de polițiștii din Bihor și, de asemenea, au putut experimenta ochelarii care simulează consumul de alcool sau droguri, pentru a conștientiza modul în care afectează simțurile și distorsionează realitatea.