La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc primul atelier (cel de pictură) din seria Atelierelor creative Cultura în mișcare, un proiect finanţat de Consiliul Judeţean Bihor prin Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte.

 

Peste 20 de copii, împreună cu părinţii lor, au participat, unii dintre ei pentru prima dată,  la un curs de pictură. Cursul a fost susţinut de Adela Lazăr. Pe parcursul unei zile întregi, curtea Casei CIM a răsunat de voie bună şi a strălucit de la culorile folosite de micuţii pictori amatori.

„Pentru noi, cei de la Cultura în mişcare, dar şi pentru părinţi, a fost o reală surpriză să vedem transformarea micuţilor de la sosire: «vaaai, suntem la ţară, noroi, insecte!» până la plecare: «maaaamiii, mai putem sta zece minute, te roooog, te rooog mult!»”, mărturisesc organizatorii.

Deşi atelierul era programat să dureze câteva ore, practic a durat toată ziua, pentru că micuţii pictori nu s-au lăsat doborâţi de oboseală şi duşi acasă, decât atunci când au epuizat tuburile de vopsea pregătite. Au pictat cărămizi, scânduri, apoi au decorat scaunele din curte, fântâna şi zidurile. „Nicio suprafaţă albă nu a fost în siguranţă pe parcursul zilei de sâmbătă”, au mai spus organizatorii.

Săptâmana aceasta, în data de 11 august,  orădenii sunt invitaţi la atelierul de teatru susţinut de actorul Şerban Borda. Înscrieri se pot face la adresa de e-mail contact(@) culturainmiscare.ro, fiind 15 locuri disponibile.

De asemenea, în data de 18 august va avea loc atelierul de modelaj cu lut susţinut de Andreea Ianoși, absolventă a Facultății de Arte Plastice şi Design, Timişoara.

Casa CiM este situată în satul Parhida, comuna Tămăşeu (Bihor) la o distanţă de 20-25 km faţă de Oradea (depinzând de punctul de plecare din Oradea), în direcţia Satu Mare (un drum de aproximativ 30 de minute cu maşina).