În așteptarea nașterii Pruncului Isus, Ceata lui Pițigoi s-a pregătit, cu entuziasm și multe emoții, să creeze diferite ornamente, pentru a împodobi cel mai frumos brad și a oferi daruri celor dragi.

Bucuria cu care copiii și-au decorat creațiile a fost susținută de sosirea lui Moș Crăciun, mult așteptat în Biblioteca virtuală Elit, locație oferită de prof. Mirela Silaghi, directoarea bibliotecii.

Cu fiecare zi care trecea, emoțiile creșteau, iar dăruirea pentru obiectele confecționate sub îndrumarea doamnei Ecaterina Grecu, directoarea Taberei Ceata lui Pițigoi, au fost motivate și de primirea vizitei unui grup de 50 elevi de la Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” din Carei, județul Satu Mare.

Musafirii au fost întâmpinați de prof. Mirela Silaghi, care, prin cuvintele adresate, i-a informat despre scopul, motivația și importanța înființării Bibliotecii Virtuale Elit și despre proiectele care se vor desfășura aici în viitor. De asemenea, elevii au fost invitați la un scurt moment de colinde și recitări dedicate Crăciunului.

Programul a cuprins colinde interpretate la chitară de elevul voluntar Andrei Arad, recitări dedicate Moșului cel bun, din partea „pițigoilor”: Ruben Hovaneți și Raul Ardelean, Carla Ștefania Chiș și Daria Alexandra Chiș. La aceste colinde s-au alăturat și elevii: Maria Fernanda Arias Ponce și Ignacio Jose Arias Ponce, însoțiți de părinții lor, misionari din Venezuela, participanți activi la activitățile „pițigoilor”.

Despre isprăvile „pițigoilor”, doamna Miorița Săteanu, coordonatoarea de proiect, a prezentat o scurtă informare pentru musafirii din Carei, scoțând în evidență proiectele și atelierele de creație, educație, cultură - artistică, sportivă și de divertisment, activități care se desfășoară de aproximativ 15 ani, în perioade și date stabilite anual.

Momentul artistic s-a încheiat cu poezia „Scrisoare către Moș Crăciun”, recitată de prof. Ecaterina Grecu, urmată de colindele tradiționale prezentate de interpretul de muzică populară Adrian Bojan.

„Pițigoii” au oferit profesoarelor Alina Mocanu și Gabriela Graț, de la Școala Gimnazială Vasile Lucaciu din Carei, o amintire – simbol, confecționață în atelierul de creație, precum și multe alte decorații pentru bradul de Crăciun.

„Întâlnirea a oferit un schimb de experiență valoros, dar și o viitoare colaborare, prin taberele organizate, în Biblioteca virtuală Elit. S-a urmărit socializarea participanților, dar și creșterea interesului pentru carte și citit, respectiv pentru colecția și dotarea specială a Bibliotecii, în ce privește proiectele viitoare”, ne-a declarat ing. Miorița Săteanu, coordonatoarea proiectului.