Beiuș - Elevii Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș” au colindat și dăruit!
La Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș, a devenit o tradiție ca în perioada Sărbătorilor de iarnă elevii școlii să participe la diverse activități cultural-artistice specifice și la acțiuni caritabile dedicate colegilor vulnerabili din punct de vedere financiar.
Încă din 5 decembrie, cei de la „Ciordaș” s-au distins prin grupul de colindători. Pregătiți de pr. prof. Ciprian Pordea și prof. Gabriela Briscan, membrii grupului s-au numărat printre protagoniștii celei de-a XVII-a ediții a Festivalului Județean „Noi umblăm a colinda”, fiind răsplătiți cu premiul I.
De altfel, în perioada 4-8 decembrie, spiritul creștinesc al Sărbătorilor de iarnă a cuprins întregul Colegiu, elevi din mai multe clase întrecându-se în cadrul Concursului „Tradiții de Crăciun - elevii școlii, azi, colindă”, ajuns la ediția cu numărul XXIII.
Talentul și autenticitatea colindătorilor de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” au convins și publicul beiușean, încântat de prestația acestora în cadrul evenimentului cultural-artistic „Bihorul colindă”, găzduit, pe 18 decembrie, de moderna Casă de Cultură a municipiului Beiuș.
Cât privește campania caritabilă de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș”, aceasta a cuprins mai multe acțiuni. Prima s-a derulat în perioada 23-28 noiembrie, în cadrul „Săptămânii legumelor și a fructelor donate”, eveniment organizat sub egida Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC).
A urmat tradiționalul proiect caritabil „Dăruind, devenim mai buni!”. Și la cea de-a XIII-a ediție a proiectului organizatorii - Consiliul Școlar al Elevilor și de conducerea școlii - și-au propus să aducă un strop de bucurie în sufletele celor aflați în nevoie și să dezvolte în rândurile elevilor spiritul civic, bazat pe un comportament definit prin solidaritate și empatie.
Elevi cu abilități diferite, toți voluntari SNAC, îndrumați de prof. Ioana - Anamaria Herman, au confecționat obiecte decorative de Crăciun, din materiale reciclabile, folosind diferite tehnici de lucru, precum pictura sau cusătura manuală. Toate produsele muncii lor au făcut obiectul unei expoziții cu vânzare, iar din banii strânși au fost pregătite câteva zeci de pachete cu alimente oferite de Crăciun elevilor cu posibilități financiare precare. La acoperirea necesarului de pachete cu cadouri au contribuit și unii sponsori, precum ETY Market și grupa sindicală SLI, membrii acesteia luând decizia să doneze cotizațiile aferente lunii octombrie.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.