Beiuș. „Geometrician`s Views”, un nou proiect Erasmus Plus derulat la „Ciordaș”!
În ultimii ani, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș s-a numărat printre școlile bihorene fruntașe în ceea ce privește accesarea și implementarea proiectelor educaționale europene, în special din categoria Erasmus Plus.
De altfel, directoarea Claudia-Florina Cighir sublinia, chiar cu ocazia festivității de începere a noului an școlar, că la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” sunt în derulare două proiecte Erasmus Plus, unul dintre acestea, intitulat „Geometrician`s Views”, având ca scop introducerea culturii matematice prin lumea artistică și științifică.
Proiectul Erasmus+ „Geometrician`s Views” nr. 2020-1-FR01-KA227-SCH-095534 a început la 1 martie și va continua până în februarie 2023, perioada de implementare fiind de doi ani. Inițiat de Asociația „Les Maths en Scène” din Toulouse (Franța), proiectul a adunat mai mulți parteneri, pe lângă cii de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” participând și alte școli din Croația, Spania, Serbia, Italia și Grecia. Grupul care implementează proiectul în cadrul Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș” este format din câteva cadre didactice - Crina-Aurelia Bercovici, Claudia-Florina Cighir (directoarea școlii), Jemima Fenesi, Corina-Emilia Sabău și Edit Szatmari, cărora li s-a alăturat contabila Rodica Frențiu, în calitate de responsabil financiar. Până acum, lunar au avut loc întâlniri online între membrii proiectului, iar în perioada 2-5 septembrie, la Toulouse, s-a desfășurat prima reuniune transnațională a coordonatorilor, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” fiind reprezentat de profesoarele Corina-Emilia Sabău și Jemima Fenesi. Cu această ocazie, au susținut conferințe profesorii francezi și spanioli implicați în proiect și au fost dezbătute câteva probleme administrative. Detalii despre modul în care elevii de la „Ciordaș” vor fi antrenați în realizarea activităților din cadrul proiectului „Geometrician`s Views” ne-a oferit prof. Corina-Emilia Sabău: „Echipele vor realiza broșuri educaționale care vor aborda subiecte diferite din cele 60 de teme propuse din domeniile matematică, științe și artă. De asemenea, vor elabora produse intelectuale pentru expoziție, în realizarea producțiilor fiind implicați un cercetător (din mediul academic) și un artist, fiecare descriind produsul din punct de vedere științific, respectiv artistic, pe lângă punctul de vedere exprimat de elevi. Aceste produse vor fi expuse în cadrul unui muzeu virtual. Obiectivele proiectului sunt dezvoltarea și consolidarea schimburilor între alte discipline și matematică, încurajarea elevilor să lucreze în echipă, să-și cultive creativitatea, latura inductivă, estetică și să-și descopere plăcerea studierii matematicii. Elevii Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș” vor fi implicați în activitățile proiectului începând cu luna octombrie a acestui an, unii dintre ei urmând să se deplaseze în Hexagon pentru un schimb de bune practici cu colegii lor francezi”.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.