,,Nu recunosc alt semn de superioritate decât Bunătatea’’, spunea marele compozitor Ludwig Van Beethoven. Conform spuselor sale, un om bun este cu adevărat superior...

Inteligenți și foarte bine educați, micuții din clasa a II-a de la Școala Gimnazială Dacia (înv. Claudia Mândru) au fost recent martorii unei adevărate lecții despre bunătate.

Organizatorii acestei activități - prof. Simona Laurian Fitzgerald, studentele din anul I, de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar: Larisa Netea, Reștea Cătălina și Beatris Popa -, au ales o temă foarte inspirată pentru o zi cu semnificații deosebite, în săptămâna de dinaintea Sărbătorilor Pascale, cu referire la ,,Cartea bunătății”, de Cristina Andone, o lucrare plină de idei și sfaturi pentru copii despre bunătate.

Călătoria în lumea faptelor bune a adus la lumină multe exemple pozitive din viața și activitatea copiilor: generozitate, dăruire, empatie cu cei nevoiași, solidaritate, grijă și preocupare față de ceilalți, gânduri bune etc.

Jocul despre bunătate și Borcănașul cu dorințe vor antrena elevii, astfel încât să realizeze permanent fapte bune, pentru că ,,Bunătatea este o limbă pe care surdul o poate auzi, iar orbul o poate vedea” (Mark Twain).

La activitate au fost prezenți prof. univ. dr. Magda Danciu, Mariana Barna, șef serviciu Comunicarea Colecțiilor și reprezentant APCE, Carl Fitzgerald.