Holul Bibliotecii Universității din Oradea găzduiește, începând de miercuri, 7 martie, expoziția „Polimeri în designul de produs” a conf. univ. dr. Gh. Radu Emil Mărieș, responsabil al programului de studiu Design din cadrul Facultății de Arte a Universității din Oradea.

Inaugurarea expoziției a avut loc pe 7 martie, la ora 18.00, în prezența profesorilor și studenților de la Facultatea de Arte. Se cunoaște că un capitol special în proiectarea produselor este dedicat materialelor din care aceste produse urmează a fi fabricate. Materialele plastice (polimerii termoplastici și polimerii termoreactivi), alături de materialele clasice sau de materialele compozite, sunt materiale ce stau la baza proiectării şi realizării produselor industriale. Ele se regăsesc în toate sectoarele de activitate industrială. Toate produsele proiectate și fabricate trebuie să îndeplinească anumite condiții minime de rezistență pentru solicitările la care acestea vor fi supuse pe întreaga lor perioadă de utilizare, costuri de fabricație scăzute etc. Cu cât se cunosc mai bine proprietățile unui material cu atât proiectarea și fabricarea produselor răspund mai bine cerințelor pieței. Proprietățile și domeniile de utilizare ale celor mai solicitați polimeri termoplastici din designul de produs (policlorura de vinil rigidă și plastifiată, polietilena de joasă și de înaltă densitate, polipropilena, polimetacrilatul de metil, polistirenul rezistent la șoc, poliamidele, policarbonații, polioximetilenii, poliuretanii termoplastici și acetatul de celuloză) sunt prezentate prin lucrările expuse, într-un mod succint.

Scopul evenimentului l-a constituit mediatizarea importanței impactului și a performanțelor pe care polimerii termoplastici le au în designul de produs. Evenimentul a fost vernisat de către lector universitar Ana-Maria Abrudan, de la Facultatea de Arte, Universitatea din Oradea.

Lucrările vor fi expuse timp de o săptămână şi pot fi vizionate în holul principal al Bibliotecii Universităţii din Oradea.