Dacă în primăvară Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” aniversa 136 de activitate, a venit rândul altor două instituții de învățământ beiușene să se pregătească de sărbătoare: Colegiul Național „Samuil Vulcan” este la 195-a toamnă a existenței sale, iar Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” devine cea de-a treia școală centenară a urbei. Detalii despre manifestările aniversare ce vor avea loc în prima jumătate a lunii octombrie ne-a oferit directoarea Adina Cioloș: „Lucrăm de un an la proiectarea activităților pe care le vom desfășura. Începem în data de 3 octombrie prin binecuvântarea lucrărilor la capelă care s-au realizat pe parcursul acestui an școlar. Urmează Săptămâna Centenarului, în perioada 10-14 octombrie, cu finalizarea acestor ample manifestări în data de 14 octombrie, când vom avea invitați de onoare și vor fi două tipuri de activități, culturale și artistice, iar ca punct culminant al festivităților vom lansa monografia liceului.

Activitățile se vor desfășura la nivelul claselor în această perioadă, având și invitați din inspectoratul școlar, de la școlile cu care colaborăm, din baza de practică pedagogică iar în data de 14 octombrie, începând cu ora 9, va avea loc sfințirea plăcii aniversare de pe fațada școlii, după care, de la ora 11, vor fi activitățile din Sala Mare a Primăriei municipiului Beiuș”.

Și vulcaniștii se pregătesc de sărbătoare. La fel ca în fiecare an, începutul lunii octombrie este marcat, la Beiuș, de festivitățile aniversare de la Colegiul Național „Samuil Vulcan”. Se împlinesc 194 de ani de la înființarea renumitului colegiu vulcanian, iar despre programul activităților dedicate aniversării vulcaniste ne-a vorbit directoarea Mihaela Ilieș:

„Vom avea și anul acesta manifestări, în cadrul cursurilor, nu vom avea suspendare de cursuri. Vom încerca în pauze sau după cursuri să realizăm activități dedicate ctitorului Samuil Vulcan, cu atât mai mult cu cât anul viitor împlinim 195 de ani și pentru atunci am prevăzut să avem o manifestare mai amplă. Noi ne pregătim chiar pentru «200»; deja începem să facem demersurile pentru aniversarea celor două sute de ani de existență a Colegiului Național «Samuil Vulcan» Beiuș”.