Colegiul Național „Teodor Neș” Salonta - Premiul I la Concursul Naţional „Memoria Holocaustului”
Organizat de Direcția Generală Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Concursul Național „Memoria Holocaustului” - Ediția 2023 și-a desemnat câștigătorul la nivelul județului Bihor: elevul Petrache Andrei Ovidiu, din clasa a XI-a C, din cadrul Colegiului Național „Teodor Neș”, din Salonta, a primit anul acesta „Premiul I”, însumând 92 de puncte la proba scrisă și proba practică, la o distanță de 5 puncte de eleva clasată pe următorul loc.
Rezultatul deosebit de bun al elevului salontan este încununarea efortului susținut în aprofundarea materiei „Istorie” și „Istoria Memoriei Holocaustului”, precum și meritul profesorului coordonator din cadrul Catedrei de Istorie a Colegiului Național „Teodor Neș” din Salonta, prof. Oana Cosma.
După comunicarea rezultatelor finale de către inspectorul școlar județean Mihaela Simona Biriș, președintele executiv al etapei județene a Concursului Național „Memoria Holocaustului” 2023, Inspectoratul Școlar Județean Bihor a acordat „Premiul I” elevului Petrache Andrei Ovidiu, din clasa a XI-a C, din cadrul Colegiului Național „Teodor Neș” din Salonta (manager prof. Florentina Galea, diriginte prof. Nagy Judit).
În argumentarea acestui concurs național, Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Bihor, consideră că „una dintre cele mai mari tragedii ale istoriei secolului al XX-lea a constituit-o Holocaustul, ce a vizat exterminarea populației evreiești de către regimul nazist din Germania, din motive de ură rasială”.
În actul final de acuzare din cadrul procesului de la Nürnberg, intentat conducătorilor Germaniei naziste, se menționa că: „Cele mai bestiale crime au fost plănuite şi săvârşite de nazişti împotriva evreilor. Istoria nu cunoaşte crime îndreptate simultan împotriva unei mase de oameni, crime săvârşite cu asemenea cruzime premeditată”. Așadar, cunoașterea și înțelegerea, de către tânăra generație, a istoriei Holocaustului, inclusiv în România, a motivației, a tuturor factorilor implicați și a consecințelor acestui fenomen istoric, prin care milioane de oameni au pierit doar din vina de a fi fost evrei, constituie argumentul fundamental al demersului educațional propus prin acest concurs național de către Direcția Generală Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.