Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleşd - Eşti cool ... şi dacă eşti educat
Sub acest generic, la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd au fost organizate activități teoretice și practice care să marcheze Ziua Internațională a Educației. Cadrele didactice s-au întrecut în oferte educaționale la toate nivelurile de învățământ, atractive și cu finalitate educațională.
„La nivelul alternativei educaționale Step by Step”, ne-a informat învățătoarea Diana Iaroș, „copiii au învățat și recitat poezii dedicate profesorilor, au preparat o delicioasă salată de fructe, dar cel mai important lucru învățat azi a fost acela de a fi Oameni”.
Impresionați de tragedia petrecută în urmă cu câteva zile, la câțiva kilometri de noi, învățătoarele și elevii din alternativa Step by Step s-au mobilizat și au încercat să facă tot posibilul pentru a aduce un zâmbet pe chipul celor doi copii a căror casă a fost distrusă în incendiu. Foarte receptivi, elevii au adunat la școală, fiecare după putința lui și a familiei lui, haine, rechizite, jucării, alimente și bani, pentru a ajuta familia greu încercată. Un grup de elevi, însoțit de învățătoarele Manuela Dulcă, Lenuţa Domocoș, Diana Popa şi Diana Iaroș, s-a deplasat cu microbuzul școlii în satul Lugașul de Jos, la locuința familiei Fodor, pentru a duce familiei lucrurile strânse și pentru a o încuraja. Bucuria din ochii copiilor care au dăruit, dar și din ochii celor care au primit, nu se poate exprima prin cuvinte. Le mulțumim pe această cale copiilor și părinților, deoarece, prin astfel de acțiuni caritabile, oamenii își arată iubirea față de semeni, care trebuie să primeze, iar acest lucru trebuie învățat cât mai devreme. Directoarea prof. ing. Valeria Vasile ne-a informat și de alte activități cuprinse în programul celor 129 de acțiuni. O activitate cu elevii din clasele profesionale, condusă de prof. Teodor Preluca și Solczi Ludovic, a fost intitulată: Norme de sănătate și securitate în muncă în atelierele școlii. S-a remarcat, de asemenea, deplasarea la Timișoara a unor elevi meritoși din clasele XI și XII, profil filologie și economic, pentru a participa la târgul de oferte educaționale organizat de Universitatea din Timișoara, la care și-au anunțat participarea universități din România și străinătate. În programul alcătuit pentru această zi deosebită au fost cuprinse activități din toate sferele educației, urmărind realizarea scopului și a obiectivelor stabilite: formarea de abilități și instrumente pentru înțelegerea și promovarea rolului educației și a cadrelor didactice; stimularea și promovarea capacităților creatoare a tinerei generații prin organizarea de expoziții, concursuri, activități sportive și cultural artistice; ameliorarea relației profesor – elev. În cadrul unei scurte reuniuni a cadrelor didactice, directoarea Valeria Vasile a făcut un bilanț al activităților zilei și a felicitat întregul colectiv pentru mobilizare și implicare fizică și morală în demersul planificat.
La Liceul Teoretic „Constantin Șerban”, activitățile organizate au cuprins tematici variate și accesibile la nivel de clase și cicluri de învățământ. Am reținut câteva titluri de activități. La școala primară din Tinăud, activitatea „Ce înseamnă să fii educat ?”; la clasele a V-a, „Profesori pentru o zi”; la clasa a VI -a „Profesorul în ochii mei”; la clasa a IX-a – „Chipul dascălului meu”, la clasa a X-a - „Educația îți dă valoare” etc.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.