Colegiul Tehnic "Unirea" Ştei - Ultimul sunet de clopoţel pentru absolvenţi
Terenul de sport din incinta CT "Unirea" Ştei a fost neâncăpător marţi 29 mai, pentru bunici, părinţi, prieteni şi colegi care au dorit să fie prezenţi alături de cei 254 de elevi absolvenţi, din cele zece clase terminale, la un moment deosebit de festiv din viaţa lor.
La ora 11 fix au început festivităţile cu intonarea imnului Gaudeamus, care a dat startul unui eveniment aparte în viaţa absolvenţilor şi a celor prezenţi. Moderatorul evenimentului, prof. ec. Ioan Mateiaş, directorul adjunct, a urat bun venit numeroasei asistenţe, precum şi tuturor elevilor, salutând prezenţa autorităţilor locale şi a câtorva consilieri locali. "Clipele se scurg ireversibil din clepsidra aurie a timpului şi iată-ne ajunşi la ultima lecţie a acestui an de învăţământ. Dragi absolvenţi, momentul ecesta este unul de bucurie, un moment important din viaţa voastră, dar şi a părinţilor voştri care v-au susţinut, v-au încurajat şi s-au saccrificat pentru voi. De-a lungul celor patru ani de liceu, aţi dovedit că sunteţi capabili să selectaţi şi să aplicaţi informaţiile primite, aţi dovedit că meritaţi cu prisosinţă să păşiţi pe drumul vieţii, drum pe care mulţi dintre voi vi l-aţi ales deja, a spus în prof. ing. Voicu Burta, directorul instituţiei. Au fost nominalizaţi şi premiaţi apoi toţi elevii care au obţinut premii la olimpiadele şcolare, concursurile pe meserii, artistice şi sportive. Astfel la Faza Naţională s-au obţinut patru premii la matematică, din care un loc întâi, Ioana Andreea Mate, clasa a X-a A, un loc trei, Daniel Pele, clasa a IX-a B, şi două menţiuni, Oana Popa, clasa a X-a A, Marius Andrei Burta, clasa a X elevii fiind pregătiţi de prof. Mihaela Luncan şi Gheorghe Igaş. La Faza Judeţeană 51 premii din care nouă locuri întâi, 12 locuri doi, 14 locuri trei şi 16 menţiuni. La alte concursuri extra şcolare 11 premii, din care un certificat avansat - Firma de exerciţiu FE Unirea Center SRL, coordonată de prof. Cristian Vieriu, un loc întâi, patru locuri doi, patru locuri trei şi două menţiuni. De asemenea elevii, sub îndrumarea cadrelor didactice, au participat la Proiectul Comenius "Alimentaţia sănătoasă şi sportul", coordonat de prof. ing. Rodica Drăgoi, în parteneriat cu şcoli din Italia, Turcia, Grecia, Portugalia şi Polonia, precum şi la alte proiecte interregionale de parteneriat educaţional. "O remarcă a seriozităţii actului instructiv educativ al formei de învăţământ seral a fost ilustrată prin premierea unui om matur - Teodor Briciu, clasa a XIV-a G, în vârstă de 49 de ani - care a obţinut rezultate foarte bune, coroborate cu o prezenţă ireproşabilă pe timpul anilor de studii, precum şi a colegelor Mariana Daniela Nemeş şi Florica Simona Mihuţa, ambele din calsa a XIV-a K", a concluzionat prof. ec. Ioan Mateiaş, directorul adjunct al instituţiei. Din partea claselor terminale a vorbit prof. Dorina Făt, precum şi eleva Antonia Tulvan, clasa a XII-a A şi elevul Vlad Onica, clasa a XI-a B, cheia clasei fiind predată în aplauzele numeroasei asistenţe.
Lasand la o parte greselile de tehnoredactare scuzate de o viteza a lumii in care traim, sa scriem corect romaneste. "neâncăpător" se scrie cu î. Mass-media, care influenteaza copiii la fel sau mai mult decat scoala ar trebui sa fie mai atenta.
la o asemenea festivitate politicul nu are ce cauta rusine (val)
-Felicitari, Ok...acum e problema.Unde se vor angaja acesti tineri??Vor lua drumul strainatatii sau al altor orase,multumita PDL STEI.