Pe parcursul a două zile, 13-14 mai, Facultatea de Drept din cadrul Universității din Oradea desfășoară în on-line „Conferința națională cu participare internațională: Studenții de azi, profesioniștii de mâine”, aflată la a IV-a ediție.

La deschiderea evenimentului au luat cuvântul, din partea Facultății de Drept, conf. univ. dr. Lavinia Onica-Chipea, director de departament, conf. univ. dr. Cristian Miheș, decanul Facultății, iar din partea Universității din Oradea a mai fost prezentă și prof. univ. dr. Mariana Mureșan, prorector servicii studenţeşti şi vizibilitate. Totodată a adresat un cuvânt de încurajare și conf. univ. dr. Marilena Marin, din partea Facultății de Drept și Științe Administrative de la  Universitatea „Ovidius” din Constanta și, nu în ultimul rând, din partea studenților a luat cuvântul Florin Somyai, președintele ELSA Oradea.

Joi, 13 mai, în prima parte a zilei s-a derulat workshopul Drept/Administrație Publică, în care au fost abordate teme precum: Efectele pandemiei Covid 19 asupra actului de justiție, de către conf. univ. dr. Mircea Ursuța, secretar de stat în Ministerul Justiției, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea; Efectele pandemiei asupra drepturilor fundamentale ale omului, de către lector univ. dr. Bogdan Bodea, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea; Efectele pandemiei asupra pieței muncii, de către ec. dr. Csaba Bekesi, director al AJOFM Bihor. 

În partea a doua a zilei s-a desfășurat workshop-ul Dezvoltare Personală - Comunicare, cu tema „Pandemia în mintea mea, între stres și adaptare” abordată de psiholog Mihaela Mincic Stoboran.

Astăzi, 14 mai, se vor prezenta lucrările studenților de la licență, masterat și doctorat, înscriși la conferință. Va debuta cu două prezentări ale unor invitați de la universități de prestigiu din Europa de la Universitatea din Palermo, Italia și Universitatea Istanbul, Turcia, urmată de prezentarea a peste 50 de lucrări ale studenților din cadrul Facultății de Drept din Oradea, ale studenților Facultății de Drept și Științe Sociale din cadrul Universității „1 Decembrie Alba Iulia”, ale studenților Facultății de Drept și Științe Administrative, Universitatea „Ovidius” din Constanța, ale studenților Facultății IRISPSC, Universitatea din Oradea, ale studenților, masteranzilor, doctoranzilor de la Universități din Ungaria (Debrecen, Szeged și Miskolc), respectiv de la Universitatea din Palermo - Italia.