Conferință on-line gratuită - Noi tendințe în educația europeană
Asociația „Ține de Noi” organizează vineri, 23 octombrie, o masă rotundă cu tema „Revoluția 4.0. - Noi tendințe în educația europeană - antreprenoriat, analiză de risc și gândire științifică”.
Această conferință organizată împreună cu Fundația Hanns Seidel – România și în colaborare cu Uniunea Soroptimist International din Romania lansează un nou concept educațional în România, unul dedicat intersecției tehnologiei informației, STEM, gândirii computaționale. În premisa conferinței, începe de la nivelurile de competență pentru școlile secundare, așa cum au fost elaborate de Institutul de Cercetare în Educație (Institutul pentru Științele Educaționale) și cu abilitățile specifice care stabilesc competențele în domeniul matematicii. În plus, se vor discuta schimbările suplimentare aduse acestor competențe văzute prin prisma Ghidurilor europene în 2018. Contextul lumii în care trăim necesită rezolvarea inovatoare a problemelor, divizarea problemelor în bucăți. Toate acestea necesită un curriculum dramatic diferit și un mod inovator de a stabili conversația în acest sens.
„Plănuim să avem majoritatea părților interesate din acest domeniu reprezentând: oameni de știință, părinți, elevi și profesori angajați în acest domeniu. Vom institui un mecanism practic și vom organiza ateliere dedicate acestei învățări și vom stabili baza comunității dedicate acestui tip de învățare”, se afirmă în comunicatul organizatorilor.
Evenimentul are loc online, prin intermediul aplicației Zoom. Participarea este gratuită.
Ce treaba avem noi cu ,,educatia europeana"?! La noi educatia e ,,pe duca". Daca investim (a se vedea cuvantul ,,investi" in deplinatatea lui) in educatie, peste cativa ani, vom avea la conducerea tarii oameni scoliti, cetateni responsabil, nemanipulabili... existand riscul ca ,,creaturi" gen Johannis, Marean Pop Genunche, Anisie, Damcila Ponta, Orban... sa ramana someri. Noi n-avem curent, buda, manuale, pixuri, caiete... Cat despre tablete, internet, softuri... la astea ne vom gandi in secolul urmator. Asta in cel mai fericit caz.