Parcul Libertății s-a umplut, din nou, de veselie și culoare, grație unor frumoși elevi din clasele primare din Oradea care au ieșit, ieri, în mijlocul naturii, pentru a participa la un atelier de creație cu tematică de toamnă.

Cei mai mici dintre orădeni au fost așteptați cu dovleci, jocuri și bună dispoziție la atelierul de creație care a avut loc, ieri, în Parcul Libertății, din Oradea. La atelier au participat 40 de elevi din clasa a II-a de la Școala Gimnazială „Szacsvay Imre”, însoțiți de învățătoarele Pék Andrea și Kulus Edina, și elevi din clasa a IV-a de la Școala Gimnazială nr. 11 Oradea, însoțiți de părinți.

Atelierul s-a desfășurat ieri, între orele 14.00-16.00, prilej cu care copiii au realizat decorațiuni în dovleac, figurine din frunze, crengi uscate și castane, iar în cofrajele de ouă au pus pământ și au plantat semințe.

Toate materialele și ustensilele au fost puse la dispoziția elevilor de Asociația Ovisuli Egyesület.

Atelierul a fost coordonat de Pék Andrea și Herman Ferenc. Evenimentul a fost organizat de Asociația Ovisuli, cu sprijinul financiar al Lidl România, și s-a desfășurat în parteneriat cu Federaţia Fundaţiile Comunitare din România și Fundația Comunitară Oradea.

Activitatea a făcut parte dintr-un proiect mai amplu, intitulat „Garden in school”, care a câștigat finanțare prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități.

„Proiectul „Garden in school” presupune amenajarea a trei grădini educaționale, cu scopul de a le oferi copiilor oportunitatea de a interacţiona cu natura, dar şi de a învăța să cultive singuri legume și flori. Planul constă în amenajarea a 25 de lăzi ridicate în curtea celor trei clădiri ale Școlii „Szacsvay Imre”, câte o ladă pentru fiecare clasă. Cel puțin 25 de învățători vor beneficia de un curs de grădinărit, pentru ca, mai apoi, împreună cu elevii, să cultive în aceste lăzi mirodenii, zarzavaturi, diferite legume sau flori”, a declarat, pentru CRIȘANA, Herman Noemi, de la Asociația Ovisuli.