Deşi le-ar putea prinde bine în viaţă, studenţii orădeni sunt dezinteresaţi de afaceri
Pentru că erau la cursuri sau pentru că promovarea evenimentului nu a fost făcută aşa cum ar fi trebuit, la întâlnirea oamenilor de afaceri cu studenţii, întâlnire organizată ieri, în Aula Magna, de Asociaţia Firmelor Bihorene, au participat doar 24 de studenţi.
Aula Magna a Universităţii din Oradea a fost aproape goală ieri, la ora 13.00, când a avut loc conferinţa "Importanţa practicii şi a voluntariatului pentru succesul în carieră după finalizarea studiilor". La ora 13.00, în sală erau doar oamenii de afaceri, organizatorii şi ziariştii, numărul studenţilor interesaţi de eveniment ajungând, după 15 minute, la 24. Directorul executiv al Asociaţiei Firmelor Bihorene, Radu Silaghi, a făcut o scurtă prezentare a organizaţiei pe care o conduce, fiind urmat de Marius Pantiş, manager la o firmă care se ocupă de comercializarea produselor din tâmplarie PVC. "Pot să vă dau doar trei sfaturi pe care eu le consider esenţiale în dezvoltarea unei afaceri. Primul este acela de a aprofunda în permanenţă tot ce este important în specializările în care învăţaţi. Nu-mi plac oamenii care le ştiu pe toate şi cred că România are nevoie de specialişti. Important este aici să treceţi de cuvinte şi noţiuni şi să încercaţi să cunoaşteţi esenţele lor. Al doilea sfat este să aplicaţi, să puneţi mereu în practică ce învăţaţi în teorie. Suntem o ţară în care vedem peste tot doar specialişti în lucrul altuia. Toţi ne dau sfaturi şi fac analize cu privire la ce face altul, în loc să devină ei specialişti în ceva. Şi asta nu se poate face decât punând foarte multă pasiune în munca voastră. Al treilea sfat este să vă afirmaţi. Şi în sensul de a învăţa să vă scrieţi un CV şi să vorbiţi despre voi, dar, mai ales, în sensul de a vă afirma în ceea ce faceţi. Afirmaţi-vă în şcoală ca un student serios, la locul de muncă afirmaţi-vă ca un muncitor serios. Aplicarea acestor trei principii vă vor ajuta mult pe parcursul întregii vieţi", a spus Marius Pantiş. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Studenţilor de la Relaţii Internaţionale şi Studii Europene şi Asociaţia Firmelor Bihorene.
eu sunt in anul 2 si nu am stiut despre aceasta intilnire nu sa mediatizat .Toata vina este a indrumatorilor de clasa carora nu le pasa de studenti suntem uneori ca pierduti nimeni nu ne da un sfat .Acesti indrumatori ar trebui sa fie mai aproape de studentii lui si sai indrume in tmpul studentiei din primul an pana in ultimul
Personal daca as fi stiut, sigurat as fi fost prezenta in Aula, ma interesa subiectul si mai si aduceam cativa cu mine. Insa, nu cred ca a bine promovat in randul studentilor universitatii dar nu numai.
Din pacate nu s-a stiut nimic despre acest eveniment. Nu a anuntat nimeni , nimic. Pacat, am convingerea ca ar fi fost multi studenti interesati, pentru ca in dese discutii cu studentii am constatat ca nu stiu ce este voluntariatul si care sunt avantajele sale!