Profesorii de clase gimnaziale, din școlile din medii defavorizate sau comunități vulnerabile din România, sunt invitați să se înscrie în proiectul „Combaterea dezinformării și racolării pe internet”.

Cadrele didactice vor avea ocazia să afle mai multe despre tehnicile infractorilor online și să își învețe elevii să se protejeze.

Scopul proiectului este de a oferi cadrelor didactice instrumente inovatoare de alfabetizare media pentru a-și sprijini elevii în dezvoltarea rezilienței la dezinformare și știri false online. Totodată, vizează combaterea fenomenului de trafic de persoane, prin sporirea gradului de conștientizare a riscului de racolare prin mediul online.

Proiectul presupune realizarea unui manual digital aplicat, accesibil, și instruirea a 12 profesori, care la rândul lor vor instrui cate minim 20 elevi fiecare, în școlile în care activează. Predarea conținutului acestui manual va avea loc aproximativ o dată pe săptămână, sau în 10 lecții a câte cel mult 50 de minute fiecare.

Perioada de implementare a proiectului este martie - noiembrie și presupune un parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, în vederea includerii acestui manual la lecțiile opționale din curriculum-ul național.

Doritorii își pot trimite CV-ul la adresa office@freedomhouse.ro, până pe data de 31 martie.

Proiectul este implementat de către Freedom House România, cu suportul financiar al Consiliului Europei și Uniunii Europene, prin programul Democratic and Inclusive School Culture in Operation.